Toimunud tehingud on osaks MicroLinki pikaajalisest strateegiast keskenduda tulevikus vaid keerukate IT lahenduste pakkumisele, raadiosideseadmete tootmisele ja uue meedia lahendustele. Tehingute hinda osapooled ei avalda.

MicroLink Arvutid AS ostjaks Eestis oli ettevõtte praegune juhtkond, eesotsas MicroLinki juhatuse liikme Aivar Paalbergiga, kes lahkub MicroLinkist ja keskendub omandatud ettevõtte juhtimisele. MicroLink Arvutid jätkab tulevikus MicroLinki brändi kasutamist toodetud personaalarvutitel. MicroLink jätkab omalt poolt MicroLink Arvutite toodetud PC’de edasimüüki, samuti jääb kestma ettevõtete edasine äriline koostöö.

MicroLink Datori ostjaks Lätis oli sealne PC-tootja ja edasimüüja MA-1 Datori. MA-1 Datori ei jätka MicroLinki kaubamärgi kasutamist omandatud ettevõtte toodetud arvutitel, asendades selle oma kaubamärgiga. MicroLink Datori nime tohib MA-1 Datori kasutada kuni 2003. aasta lõpuni.

“Strateegilise otsuse väljuda pikaajalises perspektiivis PC-tootmisest tegi MicroLink juba mitu aastat tagasi,” ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson. “Kui veel 3-4 aastat tagasi oli arvutitootmine MicroLinki põhitegevuseks, siis täna oleme keskendunud keerukatele IT lahendustele, nagu tarkvaraarendus, süsteemiintegratsioon, IT- ja andmeside teenused. Teisisõnu pakub tänane MicroLink kõrge lisandväärtusega ja teadmismahukaid teenuseid suurtele ja keskmistele ettevõtetele ning avaliku sektori klientidele kõigis kolmes Balti riigis.”

MicroLinki ärivaldkondadeks jäävad tarkvaraarendus, ärirakendused, infrastruktuuritooted, andmeside, kesksüsteemide outsourcing, monitooring ja PC teenused. Kõiki tooteid ja teenuseid müüakse edaspidi ühtse MicroLinki kaubamärgi all. MicroLink säilitab ka oma osaluse mikrolaine andmesideseadmete tootjas SAF Tehnika ning Baltimaade juhtivas uue meedia ettevõttes Delfi.

“PC-tootmine on tihedalt seotud riistvaraga, mitte teenuste ja lahendustega, omades täiesti teistsugust ärimudelit,” lisas Martinson.

“Viimastel aastatel oleme tugevdanud MicroLinki kompetentsi, olemaks jätkuvalt juhtiv teenusepakkuja Baltikumis integreeritud IT-lahenduste vallas,” kommenteeris MicroLinki juhatuse liige Janis Bergs. “Tunnistuseks MicroLinki inimeste oskustest ja meie turupositsioonist on maailma juhtivad tarkvara- ja riistvaratootjad omistanud meile näiteks Oracle Certified Partner’i, SAP Alliance Partner’i, Microsoft Gold Partner’i ja BEA One Star Partner’i tunnistused, lisaks oleme tunnustatud partnerid Sun Microsystems’i ja HP osas. Meie praegune toodete ja teenuste valik hõlmab peaaegu kõiki äriklientidele vajaminevaid IT lahendusi, alates süsteemide disainist ja väljaehitamisest kuni nende igapäevase hoolduse ja teeninduseni.”

“MicroLink Arvutid on jätkuvalt juhtiv PC-tootja,” lausus Mait Rahi, MicroLink Arvutite tegevjuht. “Eraldiseisva ettevõttena jätkame sama fookusega, milleks on ISO9001-2000 sertifikaadiga tunnustatud arvutitootmine. Jätkame sama meeskonna ja sama kvaliteettoodete valikuga äri- ja kodukasutajatele. Ettevõtte tugev kapitalibaas ja positiivne kassavoog loovad head eeldused edasise arengu jätkamiseks.”

“MA-1 Datori jaoks on arvutitootmine ja -müük tähtsaimaks tegevusvaldkonnaks,” lausus MA-1 Datori direktor Ints Balodis. “Seetõttu on MicroLink Datori ostmine loogiline samm seoses meie plaanidega suurendada tootmismahtusid. Me usume, et ettevõtte ostmine lubab MA-1 Datori’l saavutada Läti suurema arvutitootja positsiooni.”

Arvutitootmise müügi tulemusena väheneb MicroLinki konsolideeritud käive ligi 20%, samas kui brutokasum väheneb alla 5%.

30. juunil lõppeva finantsaasta arvutitootmise käibeks planeerib MicroLink Arvutid ligi 235 miljonit krooni.