Lepingu mahuks on ligi 45 miljonit krooni. Tegemist on ühe suurima erafirma poolt tehtud investeeringuga Balti IT-tööstuse ajaloos.

Mööbli- ja rõivatööstuskontsern SBA hakkab SAP finantstarkvara kasutama kontserni paljudes osades finants- ja juhtimisarvestusest kuni tootmise ja logistika juhtimise ja automatiseerimiseni. Jaemüügi poolel võetakse kasutusele spetsiaalne SAP jaemüügi juhtimise tarkvara.

“SBA ekspordib 90% oma toodangust ja soovib suurendada konkurentsivõimet Euroopa Liidu turgudel,” ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson. “SAP on maailma juhtiv finantstarkvara ning selle abiga viib SBA oma äriprotsessid maailmatasemele. SAP juurutamise järel saab SBA võimaluse lihtsalt ja kindlalt jälgida ning juhtida kõiki äriprotsesse kõigis kontserni osades.”

Projekti elluviimiseks on MicroLink loonud meeskonna, kuhu kuuluvad töötajad kõigist kolmest Balti riigist. “Ainult ühes riigis tegutseva ettevõttena poleks MicroLink iial suutnud sellise ulatusega projekti ette võtta. SBA projekti võitmine annab tunnistust MicroLinki Baltikumi strateegia edust,” ütles Martinson.

SBA on oma 2,25 miljardi kroonise aastakäibe ja 5000 töötajaga üks Leedu juhtivaid ettevõtete gruppe. Kontsernil on kaks peamist tegevusala: mööbli- ja tekstiilitootmine ning müük, üle 90% toodangust eksporditakse EL riikidesse. SBA kontserni suurimad ettevõtted on “Utenos trikotazas” (Uteno trikotaazh), “Klaipedos baldai” (Klaipeda mööbel), “Silutes baldai” (Silute mööbel) ja jaemüügikett “SBA baldai” (SBA mööbel). Kokku kuulub SBA gruppi 23 ettevõtet.

SAP AG on maailma suurim majandustarkvarafirma ning Euroopa suurim tarkvarafirma. Aprillis tunnustas SAP AG MicroLinki, omistades ettevõttele Baltikumis SAP Alliance Partneri staatuse. Hetkel on MicroLink ainus firma Baltikumis, kes on antud taseme saavutanud. MicroLinkis on praegu tööl 28 SAP konsultanti, kes on oma teadmised omandanud SAP õppekeskustes ning rohkem kui 12 reaalses projektis osaledes.

1972. aastal asutatud SAP AG äritarkvara sobib eri tootmisharude vajaduste lahendamiseks mis tahes turul ja tegevusalal. SAP-l on 28 900 töötajat rohkem kui 50 riigis. SAP kasutajate arv maailmas ulatub 12 miljonini, tarkvara installatsioone on enam kui 60 000. Firmal on maailmas le 1500 partneri ning SAP pakub lahendusi 23-le erinevale tööstusharule.

MicroLink sai SAP partneri staatuse 1996. aastal ning esimeseks kliendiks Balti riikides oli Rigas Siltums (Riia Soojusvõrgud). SAP on MicroLinki abiga juurutatud ka sellistes klientide poolt nagu Ventspils Nafta, Ekranas, Läti Raudtee, Läti Riigikassa ning Rahandusministeerium, Eesti Rahandusministeerium, Riigikassa ja Haigekassa.

MicroLinki ärivaldkondadeks on tarkvaraarendus, ärirakendused, infrastruktuuritooted, andmeside, kesksüsteemide outsourcing, monitooring ja PC teenused. MicroLinkile kuuluvad ka Lätis asuv mikrolaine andmesideseadmete tootja SAF Tehnika ning Baltimaade juhtiv uue meedia ettevõte Delfi.

Microlinki käive 2001/2002. majandusaastal oli 937 miljonit Eesti krooni. MicroLinki grupis töötas juuni seisuga 650 inimest.