Infosüsteemi maksumuseks on 61 miljonit krooni ning selle viib läbi MicroLinki Läti tütarfirma Fortech. See on MicroLinki ja Fortechi ajaloo seni suurim projekt.

Läti Raudtee finantsinfosüsteem hakkab põhinema SAP R/3 tarkvaral, mille tarnijaks on maailma suurim finantstarkvaratootja SAP AG. Projekti kestuseks on plaanitud kaks aastat ning Läti Raudtee finantseerib seda riigi tagatisega laenu abil.

“Niivõrd suure projekti võitmine on MicroLinki ja Fortechi viimaste aastate arengu loomulik tulemus,” ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson. “Pärast 2000.-2001. aasta ühinemisi ja laienemisi on MicroLinki kontsernis Baltimaade IT-turu parim tiim, mis suudab teostada sellise ulatuse ja keerukusega projekte. See ei jää viimaseks samalaadseks heaks uudiseks.”

MicroLinki suurkliendilahenduste divisjon, kuhu kuuluvad Läti Fortech, Eesti MicroLink Süsteemid ja Leedu MicroLink Netcoms, on Baltikumi juhtiv suurklientide finantsinfosüsteemide müüja ja integreerija. Divisjoni 20-liikmeline suurklientide finantsinfosüsteemide konsultantide meeskond on Baltikumis suurim.

Fortech ja MicroLink Süsteemid on varem teostanud mitmeid SAP tarkvaral põhinevaid projekte. Muuhulgas on MicroLink juurutanud finantsinfosüsteemi Ventspils Naftale Lätis, Leedu Ekranases ning Eesti ja Läti rahandusministeeriumites.

Lisaks finantsinfosüsteemide juurutamisele tegeleb MicroLinki suurkliendilahenduste divisjon IT infrastruktuuri müügi, süsteemiintegratsiooni ja tarkvaraarendusega.

Juunis lõppenud majandusaastal oli Fortechi käive 329 miljonit krooni ja MicroLink Süsteemide käive 116 miljonit krooni.

MicroLink on Baltikumi suurim infotehnoloogiagrupp, mille möödunud majandusaasta käive oli ligi miljard krooni.