“MicroLinki kvartalitulemus ületas eelarvelisi ootusi ja oli firma ajaloo üks parimaid,” ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson. Poole majandusaastaga (juulist detsembrini) kasvas MicroLinki konsolideeritud käive eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5% (492,7 miljoni kroonini), brutokasum 15% (165,9 miljoni kroonini) ja EBITDA 20% (41,2 miljoni kroonini). 6 kuu äritegevuse rahavoog ületas kogu eelmise (2001/2002) majandusaasta jooksul teenitu.

“MicroLinki juhtkonna tähelepanu on jätkuvalt suunatud ettevõtte sisemisele arendamisele ja efektiivsuse parandamisele. Lähema kuue kuu peamiseks ülesandeks on erinevate MicroLinki ettevõtete tihedam omavaheline integreerimine,” lisas Martinson.

  Käibe poolest lõpetas parima tulemusega süsteemide divisjon, kelle käive oli 120,6 miljonit krooni. Eelkõige suurte ja keskmiste ettevõtete vajadustele suunatud divisjoni põhilisteks tegevusaladeks on tarkvaraarendus, ärirakendused, infrastruktuurilahendused ja koolitus.

  Tarkvaraarenduse osakonnas olid suurimateks uuteks lepinguteks Eestis läbi viidud kohalike omavalitsuste valimiste ja tulevate Riigikogu valimiste infosüsteemide arendus. Läti tähtsaimateks uuteks projektideks olid Läti Kodakondsusameti kodanike infosüsteem ja Läti Justiitsministeeriumi kohtute infoportaal. Eestis jätkusid mitme suurprojekti arendustööd Radiolinja Eesti, EVK Pensionikeskuse ja Töötukassa osas. Lätis jätkusid Läti Statistikaameti, Läti kohustusliku tervisekindlustuse infosüsteemi ja Läti Gaasi arendusprojektid. Postipoisi dokumendihaldustarkvaraga võideti riigihanked Eesti Vabariigi Piirivalveameti ja Eesti Ravimiameti teabehalduse süsteemide loomiseks.

  Infrastruktuuritoodete müügist moodustasid suurema osa Sun Microsystems’i ja HP UNIX serverid, Hitachi andmesalvestusseadmed, Dell’i ja HP personaalarvutid, SAF Tehnika raadiloingid ning Cisco ja Avaya võrguseadmed.

  Ärirakendustest olid tähtsaimad SAP finantsinfosüsteemide tarkvaraga seonduvad teenused kõigis Baltimaades. Edukalt jätkusid ka Läti oma raamatupidamistarkvara Apvarsnis müük ja juurutused.

  Koolituse alal olid tähtsaimateks valdkondadeks Microsofti toodete ning andmeturbe alased kursused.

  Arvutite ja teenuste divisjoni käibeks kujunes 111,0 miljonit krooni. MicroLink Arvutite personaalarvutite tootmine ja müük kasvas võrreldes eelmise aastaga 10%. PC teenuste ettevõte MicroLink ServIT jätkas edukalt eelmisel aastal turule toodud püsihoolduse lepingute, tark- ja riistvara auditite pakkumist. Divisjoni teenuste osa käive kasvas võrreldes eelmise aastaga 11%.

  Käibelt kolmandal kohal oli 33,6 miljoni krooniga data divisjon, mis tegeleb privaatvõrkude, andmeside, kesksüsteemide ja monitooringu teenustega.

  Kesksüsteemide tähtsaimateks käibe allikateks olid kesksete serveritega seonduvad majutus- ja hooldusteenused, samuti Sun Microsystems hooldustooted. Lätis ja Leedus eelmisel aastal käivitatud serverikeskuste teenuseid on oma kriitiliste süsteemide haldamiseks hakanud kasutama esimesed suuremad riigiasutused ja äriettevõtted.

  Võrguteenustest suurenes nii riigisiseste kui ka üle-Baltikumiliste turvaliste privaatvõrkude kasutajate arv.

  Mikrolaine divisjoni, mille moodustab välisturgudele suunatud Lätis asuv kõrgtehnoloogiafirma SAF Tehnika, käibeks oli 22,1 miljonit krooni. Ettevõtte toodetavad sideseadmed on tänaseks saavutanud tunnustatud koha maailma sideseadmete turul, konkureerides edukalt USA ja Lääne-Euroopa tuntud tootjafirmadega. Seadmeid tarniti kokku 17 riiki Euroopas ja Aasias.

  Delfi portaalide haldamisega tegeleva uue meedia divisjoni käibeks oli kvartalis 6,0 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tõusis käive 34% ning kasvu põhjustajaks on uued reklaamijad internetis. Pidevalt tõuseb Delfi loetavus nii Eestis, Lätis kui Leedus. EMOR’i Gallup e-Ratings meediauuringu järgi ületas Delfi kasutajate arv Baltimaades esmakordselt miljoni kasutaja piiri.