Tänu osade grupi ettevõtete müügile vähenes käive eelmise aastaga võrreldes neli protsenti. Koos müüdud ettevõtete Kungla Dialoogi, Linki, MicroLink Arvutite ja MicroLink Datori käivetega oleks konsolideeritud käive võrreldes eelmise majandusaastaga siiski tõusnud. MicroLink grupi brutokasum kasvas sellegipoolest 10% 328,3 miljoni kroonini, näidates ettevõtte jätkuvat fookuse kasvu kõrge marginaaliga IT-teenustele ja telekommunikatsiooniseadmete tootmisele.

MicroLinki kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) kasvas esialgsetel auditeerimata andmetele eelmise aastaga võrreldes 9% 69,6 miljoni kroonini.

MicroLinki käive 2003. aasta esimesel poolaastal oli 405,2 miljonit krooni, edestades sellega tunduvalt kõiki teisi Baltimaade IT-firmasid.

“Grupi tulemused olid eelarve lähedased,” ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson. “Suurimaks saavutuseks oli meie läbilöök raadiolinkidega rahvusvahelisel telekommunikatsiooniseadmete turul, samal ajal langes nõudlus Eesti IT-teenuste turul 10-15%. Läti ja Leedu IT-turg on jätkuvalt tugevad.”

MicroLinki fookuseks on olnud neli ala: IT lahendused ja teenused Balti korporatiivklientidele (ligikaudu 63% konsolideerimata käibest), mikrolaine andmesideseadmete valmistamine rahvusvahelisele telekommunikatsiooniturule (12%), PC-tootmine (22%) ja uus meedia (2%). Juunis 2003 müüs MicroLink oma PC-tootmisega tegelevad ettevõtted Eestis ja Lätis.

Ettevõtte hinnangul suureneb sel majandusaastal tugevalt raadiolinkide müük. “Läti tütarettevõttes SAF Tehnika toimuv raadiolinkide arendus ja tootmine on saanud üheks MicroLinki tähtsaimaks tegevusalaks,” lausus Allan Martinson. Eelmisel majandusaastal suurenes selle ala käive ligikaudu kolm korda 135,2 miljoni kroonini. Vastavalt rahvusvahelistele uuringutele omab SAF Tehnika nüüdseks ligi 1% turuosa maailma mikrolaine raadiolinkide turul. SAF Tehnika konkureerib edukalt tunnustatud USA ja Lääne-Euroopa elektroonikatootjatega ning seadmeid on tarnitud ligi 20 riiki Aasias ja Euroopas. Eksport moodustab tänaseks ligi 80% SAF Tehnika käibest.

2002/2003 majandusaastal viis MicroLink lõpule oma kolme IT-teenuste ettevõtte MicroLink Süsteemide, MicroLink Data ja MicroLink ServIT ühendamise Eestis ja Lätis. Moodustunud ettevõtted MicroLink Eesti ja MicroLink Latvia keskenduvad keskmistele ja suurtele korporatiivklientidele ja riigisektorile integreeritud IT-teenuste ja lahenduste pakkumisele. Ettevõtte 8 äriliini Baltikumis on ärirakendused, tarkvaraarendus, infrastruktuuritooted, andmeside, kesksüsteemid, monitooring, PC-teenused ja koolitus.

MicroLinki Leedu ettevõtted jätkavad hetkel senise struktuuriga. MicroLinki Leedu toodete ja teenuste valik on aga juba täna sama kui teistes riikides, võimaldada üle-Baltikumilistele klientidele sama teenindust kogu regioonis.

Majandusaasta suurimateks projektideks Lätis olid Maksuameti maksuametnike infosüsteem, Läti kalanduse keskne andmebaas, Riia Linnavolikogu ja Haigekassa andmekeskused ning Riia Linnavolikogu finantsinfosüsteem. Mitmed tehingud omasid suurusjärku kuni 30 miljoni kroonini projekti kohta.

Tähtsaimad projektid Eestis olid Rahandusministeeriumi ja allasutuste finantsinfosüsteemi ning Töötukassa infosüsteemi valmimine. MicroLink arendas välja ja käitas ka kohalike omavalituste ja parlamendivalimiste IT-süsteeme. Andmeside poolelt oli tähtsaks sammuks Sampo Pangaga sõlmitud sideteenuste leping kontorite varustamiseks töökindlate ühendustega. Märkimist väärib ka Radiolinja Eesti jaoks loodud IT-lahendus, mis esmakordselt Eestis sisaldas endas kõrg-käideldavat Oracle Real Application Cluster lahendust.

Leedu tähtsaimaks sündmuseks oli majandusaasta lõpus Leedu juhtiva tööstuskontserni SBA-ga sõlmitud leping SAP tarkvara juurutuse osas. 2-aastase mahuka projekti suuruseks on üle 45 miljoni krooni. Aastaga on Leedus tuntavalt suurenenud ka koolituse äriliini käive.

MicroLinki uue meedia ettevõtte Delfi käive suurenes 46% 23,2 miljoni kroonini ning ettevõte saavutas kõik seatud eesmärgid, olles väga lähedal kasumisse jõudmisele. Viimaste uuringute järgi on Delfil üle 1.1 miljoni lugeja Balti riikides, olles sellega suurimaks internetikeskkonnaks Baltikumis.

MicroLinki keskmine töötajate arv majandusaastal oli 664 inimest.