Sel aastal loodavad projekti korraldajad koguda kindlasti üle saja arvuti, teatas Microsofti esindus.

Eelmiste aastate jooksul on uuendatud ja annetatud kokku rohkem kui 250 arvutikomplekti. „Nende kodude hulk, kus on olemas arvuti ja internetiühendus, kasvab aasta-aastalt. Siiski on Eestis neid peresid, kel arvutit väga vaja, kuid kes selle ostmist endale lubada ei saa. Alates üle-eelmisest aastast, kui „Uue alguse” projektiga alustasime, oleme saanud mitmeid e-kirju peredelt, kes endale projekti kaudu arvutit saada sooviksid,” ütles Microsoft Eesti esinduse juht Rain Laane.

IT Kolledži Robootikaklubi esindaja Margus Ernitsa sõnul saavad projektis kaasa löövad esmakursulased igal aastal hea praktilise kogemuse arvutite töökorda seadmises. “Praktiline töö kinnistab õppetöös saadud teadmised ja annab tudengitele kindlust ning kogemust. Seega teeb iga projektis osaleja heateo ja omandab lisaks erialase kogemuse,” lisas Ernits.

Projekti logistilise poole eest kannab hoolt DHL. “Toetame ülemaailmselt paljusid heategevusprojekte, mis on seotud tervise, hariduse ja keskkonnasäästlikkusega. Eestis oleme enda missiooniks võtnud noortele hariduse valdkonnas paremate tulevikuvõimaluste loomise, osaledes heategevusprogrammis, mille käigus õpihimulised noored saavad enesele uute teadmiste ammutamiseks arvutid,” ütles DHL Estonia tegevjuht Evert Kreek.

Projektis kutsutakse osalema kõiki Eesti ettevõtteid ja riigiasutusi, kellel on soov ja võimalus hea eesmärgi nimel arvuteid annetada. Annetatud arvutid seavad töökorda Robootikaklubi liikmed ning teised aktiivsed IT Kolledži tudengid, kes puhastavad ja kontrollivad arvuteid ning installeerivad seejärel arvutitesse uue seadusliku tarkvara.

Arvuteid saab annetada kuni 15. aprillini. Erivajadustega õpilasteni jõuavad arvutid maikuu jooksul.

Annetustena oodatud arvutid, mis vastaks vähemalt allpool toodud miinimumnõuetele. Eriti oodatud on sülearvutid.

Protsessor: minimaalselt 300 MHz või Pentium III klassi protsessor
Mälu: vähemalt 128 MB RAM
Kõvaketas: vähemalt 2 GB
CD-ROM ja võrgukaart

Lisaks terviklikele arvutikomplektidele on oodatud ka töökorras monitorid.

Annetussoovist saab teatada Microsofti Eesti esindusse telefonil 6679800 või e-posti aadressil i-erlev@microsoft.com. Pärast seda võtab annetajaga ühendust DHL, kes korraldab arvutite transpordi.