Hinnatõusu täpne suurus sõltub ostetava litsentsi tüübist. Näiteks enimkasutatud Office OPEN No Level hind tõuseb 25% võrra, Open C litsenseerimisprogrammi hinnad 30% võrra. Hinnad akadeemilistele kasutajatele jäävad samaks.

Microsofti Baltikumi turundusspetsialist Pilkku Aasma sõnul on hinnatõusu põhjuseks Microsofti Euroopa hinnapoliitika ühtlustamine. "Praeguse hetkeni olid Microsofti toodete hinnad Balti riikides Euroopa kõige madalamad. Peale hinnatõusu oleme jätkuvalt kõige madalama hinnatasemega grupis, aga meie hinnad on tõusnud samale tasemele Venemaa, Bulgaaria ja Rumeeniaga. Meist kõrgemas hinnagrupis on näiteks Ungari, Tsehhimaa ja Sloveenia, rääkimata põhjamaadest, kelle hulka me geograafiliselt jaotuselt kuulume."

"Oleme püüdnud muuta 2001. aastaks planeeritud hinnatõusu pisut leebemaks jaotades selle kahte ossa - hinnad tõusid 1. juulil 2001 ning teine osa hinnatõusust toimub alates 1. jaanuarist 2002," lisas ta. "Meie soovitus klientidele, kes ei ole veel oma tarkvara täielikult legaliseerinud, on kasutada hinnatõusuni jäänud aega legaliseerimise lõpuleviimiseks."

1. detsembril annab Microsoft välja lokaliseeritud Office XP tooteuuenduspaketi, mis sisaldab eestikeelset tabelarvutusprogrammi Excel. Lätis ja Leedus ilmub aasta 2002 lõpuks lokaliseeritud versioon Microsoft Outlookist.