148,5 milonit eurot on summa, mille Eesti riik peab maksma ühisinstitutsiooni 80 miljardi suuruse omakapitali osaks. Seda peab riik maksma 3 aasta jooksul viies osamakses. Konkreetne summa arvutati välja kahe komponendi alusel Euroopa Keskpangas - aluseks võeti rahvaarv ning osakaal Euroopa Liidu SKPst. Eesti võtab selle raha oma reservist mida on kokku miljard euro kanti.

1,15 miljardit eurot on summa, mille garanteerimiskohustuse on endale võtnud Eesti riik. Eesti andnud oma sõna garanteerida ESMi kogupotist 1,15 miljardit eurot. See on see summa, mille Eesti peaks käima oma taskust välja, kui selleks peaks olema vajadus.

1,30 miljardit eurot on see summa, mille peale on Eesti andnud garantii, et ESM saaks AAA reitingu, mis annaks võimaluse laenata turult ESMi laenuportfelli raha miinuselise reaalintressiga mis tähendab intressiga, mis jääb alla igaaastasele inflatsioonile. Tõsiasi on see, et ESM ei võta oma laenuportfelli selle summa garantii ulatuses laene.

1,80 miljardit eurot, mis ka on käinud meediast läbi, on summa, mida Eesti riik garanteerib, kui mõni riik peaks ESMist lahkuma ehk pankrotistuma ning selle lahkuva riigi kohustused jagatakse allesjääjate vahel.

500 miljardit eurot on terve ESMi laenuportfelli suurus, siia kuuluvad nii 80 miljardi eurone omafinantseering riikidelt, kui ka garantiide alusel saadud laenurahad.

700 miljardit eurot on summa, mille peale on garantiisid kogutud. Põhjuseks on sarnaselt EFSFiga vajadus saada ESMile kõrge AAA reiting, mis annaks võimaluse laenata turult ESMi laenuportfelli raha miinuselise reaalintressiga mis tähendab intressiga, mis jääb alla igaaastasele inflatsioonile.