Rikkurite esiviisikusse kuuluvad veel oligarh Roman Abramovitš, terasetööstuse Novolipetsk Steeli juht Vladimir Lisin, Lukoili juht Vahid Alekperov ja Nafta-Moskva juht Suleiman Kerimov, teatas ajakiri Finans. 43-aastasele Prohhorovile suudab praegu pakkuda võrdväärset konkurentsi 13,9 miljardi dollari (170 miljardit krooni) suurust varandust omav Abramovitš.
"Praegu on Mihhail Prohhorov kõige edukam kodumaine ärimees," märkis Finans. Prohhorovile tagas edu OAO GMK Norilsk Nickeli aktsiate müük enne majanduskriisi. Praegu on Prohhorov Venemaa suurima kullatootja Polyus Goldi juhatuse esimees ja investeerimisfirma Onexim Groupi omanik. Ajakiri Forbes paigutas Prohhorovi aasta tagasi varanduse alusel maailmas 24-ndale kohale.
Kui eelmisel aastal oli Venemaal 101 isikut, kelle varandust hinnati rohkem kui miljardi dollari suuruseks, siis nüüd on neid alles vaid 49. Seega on Venemaal vähem miljardäre, kui 2006. aastal, mil neid oli kokku 50. Venemaa rikkaim naine on üldnimekirjas 45-ndal kohal asuv ehitusettevõtte Inteko omanik Jelena Baturina, kelle varandust on hinnatud 1 miljardi dollari suuruseks (12 miljardit krooni).
Miljardäride varanduse vähenemine oli tingitud nafta ja metallide hinna langusest.
Eelmisel aastal oli 40 miljardi dollariga (490 miljardit krooni) Venemaa rikkaimaiks ärimeheks Oleg Deripaska, kes on kaotanud oma vara Kanada ja Saksamaa pankades. Tema varanduse suuruseks on praegu hinnatud 4,9 miljardit dollarit (60 miljardit krooni).
Miljardäride seast on langenud ehitusettevõtte Mirax Groupi omanik Sergei Polonski ning kinnisvaraettevõtte PIK Groupi omanikud Kirill Pisarev ja Juri Žukov. Vaesunute seas on ka väetisetootja Akroni omanik Vjatšeslav Kantor ja kullatööstur Aleksandr Mamut.
Kahe kuu pärast avaldab ajakiri Forbes oma nimekirja rikkuritest.