EV Majandusministeeriumi avalike ja välissuhete osakonnast teatati, et majandusfoorumi avab Leedu peaminister Andrius Kubilius ning kahe päeva jooksul käsitletakse järgnevaid teemasid: makromajandus Balti riikides; konkurentsivõime EL turgudel; Balti majandusruum; majandussuhted Kesk- ja Ida-Euroopa riikidega; kaasaegne tehnoloogia ning ettevõtluse tugisüsteemid Baltikumis.

Paneeldiskussiooni põhiteemaks on stabiilse arengu planeerimine Balti riikides ning sellel osalevad Läti ja Leedu majandusministeeriumide kõrged ametnikud. Minister Pärnoja saadavad ministri nõunik Maria Alajõe ning majandusministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Raul Malmstein.

Majandusfoorumi näol on tegu Baltimaade ettevõtjate suurima kogunemisega, kuhu tänavu oodatakse ligi 250 juhtiva ettevõtte esindajat kolmest Balti riigist. Konverentsil osalevad ka Maailmapanga, EBRD, EL komisjoni, suurte kommertspankade ning Euroopa ja Skandinaavia äriringkondade esindajad. Eestit esindab ligi 10 ettevõtet, nende seas näiteks Microlink, ESS, Eesti Energia, Baltika, Eesti Ühispank jt.

Ürituse Läti poolseks peakorraldajaks on Läti Ärikool (Latvian Business School); programmikomitees osaleb Eesti poolelt Aadu Lukas (Pakterminal) ja juhtkomitees Jaak Saarniit (ESEA).

Eelmisel aastal leidis foorum aset Riias, 2001.aastal toimuva IV Balti Majandusfoorumi planeeritud toimumiskohaks on Eesti.