Erakondadele annetamisest rääkis Teder aasta tagasi Ärilehele järgmist:

Olete annetanud peaaegu kõigile riigikogu erakondadele, aga eelkõige Reformierakonnale ja IRL-ile ja mitte vähe. Miks te annetate?
Keskerakonnale ei ole me enam ammu annetanud. Aga põhimõtteliselt, miks mitte neilegi annetada. Annetame, sest meil on seda lihtsam teha, kuna meil puuduvad Eestis praktiliselt igasugused huvid. Kui meil oleksid Eestis konkreetsed projektid, siis hakataks kindlasti otsima seoseid ja need ka tõenäoliselt leitakse. Meile ei saa öelda, et tahtsite seda, annetasite nii palju ja saite kolmandat ja neljandat.
Oleme võtnud seisukoha, et annetame pea-, majandus- ja justiitsministri erakonnale ja ikka tihedamalt kui kord kvartalis. Miks? Sest tahame, et nad edendaksid Eesti äri välismaal. Toetame neid, kuna sellest võiks tõusta tulu ka teistele välismaal tegutsevatele Eesti firmadele.
Meil on sellest ka kasu olnud. Kui ikkagi on vaja olnud, siis on peaminister püüdnud aidata, majandusminister püüdnud aidata ja kui nii on läinud, siis on tekkinud ka teatud sõbrasuhe. Me ei taha üldiselt midagi, aga kui on tõepoolest abi vaja, siis saab minna ja asju arutada.

See kõlab võib-olla halvasti, aga põhimõtteliselt te ostate peaministrilt kõneminuteid?
(Vaikib väga pikalt.) Mõtlesin selle üle, et seda ei ole kunagi olnud, et… Võtame näiteks IRL-i. See on olnud pigem vastupidi. Me ei ole üldse olnud IRL-i toetajad. Aga see sai alguse eelmise kriisi ajal, kui küsisime Partsilt 20 miljonit eurot või dollarit riigigarantiid, et lõpetada üks ehitus Ukrainas. Ma vist isegi ei käinud Partsi juures, aga võib-olla käisin… Ei mäleta. Saatsime kirja, kutsuti välja ja Parts ütles: teeme ära! Sellest jäi mulle väga hea mulje. Tundus, et ta tahabki Eesti asja ajada. Sellest tekkis peaaegu sõprus, millest omakorda on ju väga lühikene samm ka tema erakonna toetamiseni.