Valitsus ei ole ministeeriumidele ja asutustele sobivaid asukohti ette kirjutanud, vaid jätnud otsustusõiguse neile endile. "Kahjuks on ministeeriumide üleselt tulnud kokku ettepanekuid ainult 10 töökoha viimiseks Saaremaale. Teie poolt pakutud eesmärk 40 töökohta Saaremaale on pikemas perspektiivis saavutatav, kuid nõuab koostööd ja kokkuleppeid teiste ministeeriumidega. Tegeleme töökohtade väljaviimise teemaga edasi ning püüame leida täiendavaid võimalusi (nt täiendav keskkontorite pealinnast väljaviimise kaalumine)," kirjutas Aab vastuseks Saare vallavanema Madis Kallase pöördumisele.

Aab lubas Kallase mure edastada MKM-ile, Veeteede Ametile ja keskkonnaministeeriumile. "Samas loodame koostööle Saaremaa vallaga, kui leiame lahendused rohkemate töökohtade toomiseks Saaremaale," märkis minister.

Kallas kirjutas varem Aabile murelikult, et Saaremaal on viimastel aastatel riigiametitest kõvasti inimesi koondatud. Lisaks on Tallinnasse üle viidud PPA Merevalvekeskus ja kaotatud Riigiarhiivi Kuressaare osakond. "Unustada ei tohiks sedagi, et seoses Sõmera erihooldekodu sulgemisega kaotab Saaremaal töö veel üle saja inimese," märkis vallavanem.

Kallase ettepanek oli, et saarele võiks tuua mingi suurema ameti väiksema üksuse. Näiteks osa Veeteede Ametist, mis praegu asetseb Koplis ja Lasnamäel. Hästi sobiks Saaremaale ka keskkonna ja geoinfoga seonduvad töökohad.