Richard Branson teenis oma esimese miljoni 23-aastaselt. Täna on Virgin Groupi juhi rikkus hinnanguliselt 5,1 miljardit dollarit.

Kui juhtuks tuleb edu, siis selle kohta ütleb ärimogul, et rikkusel ei ole sellega mingit pistmist, kirjutab CNBC.

„Liiga paljud inimesed seostavad eduga seda, kui palju raha teenitakse või milliste inimestega oled seotud,“ ütles ta. „Minu arvates saab tõelist edu mõõta sellega kui õnnelikud te olete. See on levinud väärarusaam, et raha on iga ettevõtja mõõdupuu. Nii see ei ole ega tohikski olla.“

Branson ei alusta kunagi ühtegi äri, mille põhieesmärgiks on teenida palju raha. „Ma ei asuta kunagi ettevõtet eesmärgiga teenida raha. Iga Virgini toode ja teenus on loodud selleks, et see muudaks positiivselt inimeste elu,“ rääkis ta.

Briti miljardär ei ole ainus, kes ei seosta edu rahaga. Maailma üks rikkaim inimene Warren Buffett ütles, et edu mõõdik on see, kui palju inimesi sind armastavad.

„Kui olete saanud minu ealisteks, siis tegelik edu mõõdupuu on see kui palju inimesi keda te armastate armastavad ka teid,“ ütles investeerimisguru Georgia Techi üritusel esinedes. „Kui te jõuate oma eluga minuga samasse vanusesse ja mitte keegi ei arva teist hästi, siis ei oma tähtsust palju teil on kontol raha. Siis on teie elu katastroof. See on lõplik test kuidas te olete oma elu elanud.“