„Me investeerime idufirmadesse ja teistesse ettevõtetesse, MTÜdesse ning ettevõtetesse, mille on rajanud migrandid ning põgenikud ise," ütles Soros oma teisipäevases avalduses. „Need investeeringud saavad olema edukad."

Investeeringuid hakkavad tegema Sorose mittetulundusühingud ning investeeringute tulu läheb Avatud ühiskonna toetusfondide võrgustiku programmide toetuseks. Nende seas on ka programme, mis toetavad migrante ja põgenikke. Sorosel on plaan teha koostööd erinevate rahvusvahliste organisatsioonidega, et teha kindlaks investeerimise põhimõtted.

Üle maailma on 65,3 miljonit inimest, kes on olnud sunnitud kodukohast lahkuma. Neist 21,3 miljoinit on põgenikud. Üle poole põgenikest tulevad Süüria, Afganistaani ning Somaalia konfliktipiirkondadest.

ÜRO pagulaste ülemvolinik Filippo Grandi ütles, et organisatsioon toetab Sorose algatust. Põgenikel on vaja ligipääsu finants- ning õigusalastele teenustele, haridusele ja töökohtadele, ütles Grandi.

Soros on Avatud ühiskonna toetusfondide võrgustiku looja ja president. Sellel on ligi 40 kontorit üle maailma. Eestis on nende esindajaks Avatud Eesti Fond.