Fortescue Metals Group kinnitas, et nad uurivad võimalusi ühendada maagaasirikas Lääne-Austraalia gaasinäljas suure rahvaarvuga Austraalia idarannik. Austraalia föderaalvalitsuse poolt kaalumisel olev projekt võib minna maksma kuni viis miljardit Austraalia dollarit ehk umbes 3,2 miljardit eurot.

„Meie arvates on mõistlik ühendada maailma üks suurimaid gaasiressursse torujuhtmega,“ ütles Forrest. „Kui Fortescue suudab saavutada läbimurde toruaine materjalide osas muutub see tõeliselt heaks äriliseks võimaluseks.“

Austraalia on maailmaturul üks suuremaid veeldatud maagaasi ja söemüüjaid. Nüüd on aga tekkinud mure riigi energiajulgeoleku pärast, kuna pole kindel, kas Austraalia suudab ise varustada Austraalia idaosa maagaaasiga elektri tootmiseks. Elektrijaamu suletakse ja kasvav veeldatud maagaasi eksport viib maagaasi mujale.

Forterscue hakkas jaanuaris otsima vasemaaki Kolumbias ja liitiumsoolasid Argentinas, et vähendada oma sõltuvust rauamaagiärist. Hiina terasetoodang peaks vähenema igal aastal kuni 2023. aastani, prognoosis Austraalia valitsus.