Ajalehe teatel hakkab Business Wire tegutsema täielikult Berkshire Hathaway omanduses oleva tütarfirmana.

Business Wire konkureerib turul teadete levitaja PR Newswire?ga ning mõlemad plaanivad laiendada oma rahvusvahelist tegevust, ütles PR-konsultant Richard Weiner.

Business Wire kavatseb rahvusvaheliselt laieneda, järgides riikides asuvaid nõudeid info avalikustamiseks ja avaldamiseks, ütles firma asejuht Michael Lissauer. Ta lisas, et mitmed Euroopa ja Aasia riigid uurivad praegu USA ja Kanada nõudeid informatsiooni avaldamiseks.

Washington Posti hinnangul on PR Newswire käibelt suurem ettevõte. Lissaueri sõnul toodab Business Wire aga rohkem ettevõtete pressiteateid päevas.

Richard Weiner ütles, et Business Wire oli Buffettile atraktiivsem, kuna oli otseomanduses, PR Newswire on aga Londonis asuva United Business Media Plc tütarfirma.

Business Wire?il on USA 24 ja kuues rahvusvahelises esinduses tööl 500 inimest, ettevõtte käive oli mullu 125 miljonit dollarit.

Business Wire?t seovad Eestiga investeerimispank LHV ja selle endised töötajad Kristjan Lepik ning Oliver Peek, keda USA väärtpaberijärelevalve süüdistab Business Wire´ kodulehelt hangitud info ebaseaduslikus kasutamises börsitehinguteks.