Nimelt tunnistas Toomas Tõniste riigikogus küsimustele vastates, et riigil on plaanis edaspidi riigifirmast võetav dividend mitmekordistada.
Tuleval aastal on plaanis võtta 57 miljonit eurot, 2020. aastal 68 miljonit, 2021. aastal 103 miljonit ja 2022. aastal 118 miljonit eurot.

Riigikogu liige Aivar Sõerd tegi küsimustele vastanud ministri väljaütlemistest lihtsa kokkuvõtte ja järelduse:

  • Rahaeraldise vajadus tuleneb mitte Eesti Energia investeeringutest, vaid soovist mitmekordistada ettevõttest võetav dividend. Kui järgmisel aastal võetakse Eesti Energiast dividendi 57 mln eurot, siis iga-aastane summa kasvab 118 mln euroni 2022. aastaks. Lisaks siia juurde, et 2021. aasta summa peaks olema isegi suurem kui ministri välja käidud 103 mln eurot.
  • Tegelik rahaeraldise eesmärk on parandada ettevõtte finantssuhtarve, kuna dividendide mitmekordistamine lööb paigast ära kreeditoridega varem kokku lepitud ettevõtte finantssuhtarvud.
  • Riigieelarvest raha eraldamise põhjendamine uue õlitehase ehitamiseks oli teadlik eksitamine, sest järgmisel aastal pole ette näha kulusid ei tehase ehituseks ega ka tehase ehituse ettevalmistamiseks.