Teises kvartalis tegid Eesti elanikud ligi 421 600 ööbimisega sise- ja 36 177 välisreisi. Poole aastaga on tehtud ligi 800 000 ööbimisega sise- ja veidi vähem kui 300 000 välisreisi. Mullu ööbiti kogu aasta peale kokku enam kui 3,4 miljonil sise- ja 1,7 miljonil välisreisil.

Statistikaameti analüütik Katriin Põlluääre sõnul on ööbimisega sise- ja välisreiside arvu vähenemine esimese poolaasta keerulisi olusid arvestades turismisektori jaoks ootuspärane. „Eesti piires reisiti eelkõige puhkuse eesmärgil ning külastati sõpru ja tuttavaid. Ööbimisega sisereisidest 86% olid sellised, kus veedeti kuni kolm ööd. Rohkem kui pooltel sisereisidel ööbiti tuttavate või sugulaste juures. Keskmiselt kulutati ühe reisi kohta 127 eurot, mis on seitse eurot rohkem kui eelmise aasta teises kvartalis," ütleb Põlluäär.

Kui sisereiside arv suurenes võrreldes esimese kvartaliga, siis välisreiside arv vähenes oluliselt. „Kõige enam tehti ööbimisega välisreise, kus veedeti kuni kolm ööd. Keskmiselt kulutati reisi kohta 470 eurot, millest kõige rohkem läks söökidele ja jookidele (143 eurot) ning majutusele (136 eurot)," lisab Põlluäär.