Üks kummalise sisuga kuulutuste vahendamisega tegelev internetileht on eBay oksjonikeskkonna spetsiaalne rubriik Bizarrebids.com-is.

Viimati oli Bizarrebids.com-ist äriidee rubriigis juttu seoses raha- või adrenaliinihimus müüki paisatud iseenda või lähedaste laupadega ja muu nähtava kehapinnaga, mida firmad püüavad kasutada hullumeelseteks turundusvõteteks. Sel korral räägime kaupadest, mida sisuliselt igaüks võiks internetti müügi eesmärgil üles riputada. Kaubale on mõistagi seatud nõue, et see oleks eriline. Isegi kui pakutav toode unikaalsusega ei hiilga, võib kirjaosav omanik müüdavale oluliselt jumet juurde anda. Kohati igavusest, seiklushimust või raha teenimiseks üles riputatud kuulutused pakuvad head ajaveetmise võimalust. Vaadake kodus ringi ja ehk leiate isegi midagi, mille keegi oleks nõus suurema summa eest ära ostma.


Näiteks augusti lõpus püüdsid huvitavate asjade oksjonile panemisega rikastuda peaasjalikult “suure lombi” tagused asukad. Mida siis maailmale pakuti? Kolmedollarilise alghinnaga on üks New Yorgi kodanik müüki paisanud 15 ravitoimelisest kivist koosneva komplekti. “Asetad haigele kohale, palvetad ja paraned” tüüpi tootetutvustuse haripunkt jõuab aga kätte pikemas jutustuses. Teksti lugedes selgub hämmastav tõsiasi: üks inimene olevat kivide kasutamisele vaatamata juba manalateele läinud. Samal hetkel tekkinud paari kivi sisse hoopis mõrakesed ning mõnel 15-osalise sarja koostisosal võivat märgata vaimude kujutisi. Vaatamata 171 uudistajale kõhedavõitu ajalooga kivid ei ole siiski kelleski tõsist ostuhuvi tekitanud.


Tomat ja ketšupipudel

Hoopis teisest valdkonnast pärit pakkumisega püüab tähelepanu Pennsylvaniast pärit tomatikasvataja, kes pakub müügiks nn imetomateid. Ime kui niisugune seisneb selles, et just need kaks tomatitaime nägid ilmavalgust vaatamata saatuse karmile otsusele ülejäänud istandus vihmaveega üle ujutada. 0,01-dollarise alghinna ning umbes seitsmedollarise (u 82 krooni) kohaletoimetamistasuga müüki paisatud kahe tomati vastu pole siiani veel keegi ostuhuvi ilmutanud. Seda vaatamata asjaolule, et nii unikaalse ajalooga tomateid pole varem nähtud.

Veidi paremini on läinud hiiglasliku tomatiketšupipudeli müüjal. Pakkumiste käigus 0,01 dollarilt 1,77 dollarini kerkinud hinnaga külmkapi külge paigaldatava hiigelpudeli ostmise vastu on huvi tundnud koguni neli inimest. “Poolteist kilogrammi ketšupit külmkapi uksel toob su ellu sõna otseses mõttes suure lisaväärtuse,” kirjutab pakkuja. Spetsiaalse kinnitussüsteemiga mahub pudel hõlpsasti külmkapi külge. Küsimuste ja vastuste rubriigis tunnevad potentsiaalsed ostjad huvi, kas pudel on ketšupit täis või mitte. Selgub, et täis. Kuna Eestisse ei lubata USA internetikaubamajadest toiduaineid tellida, jääb hiigelpudel eestlaste jaoks kättesaamatusse kaugusse.