Ettevõtlusminister Liisa Oviir märkis, et Eesti kaubandus- ja majandussuhted Horvaatiaga on üsna tagasihoidlikud, kuid sellegipoolest nähakse Horvaatiat Eestile kui atraktiivset ja võimalusterohket kaubandus- ja majanduspartnerit.

„Kuigi Horvaatia on Euroopa Liidu liige olnud juba kaks ja pool aastat, on meie äritegevus jäänud väikseks, vaid napilt kolme miljoni euro eest kaubavahetust aastas. Vaja on seda tõsta," ütles minister. Ta lisas, et suurima võimalusena nähakse logistikasektorit, turismi ja IT valdkonda.

„Tulenevalt mõlema mereriigi kogemustest, näeme ühe koostöövaldkonnana sadamate ja laevandusettevõtete vahelist koostööd," ütles Oviir.

Lisaks on eesmärgiks Eestit külastavate Horvaatiast pärit turistide arvu suurendamine ja selleks koostöövõimaluste leidmine ning olemasolevate säilitamine.

Visiidil Horvaatiasse otsib Oviir koos äridelegatsiooniga võimalusi ärikoostööks. "Oleme siin selleks, et tutvustada meie ettevõtetele Horvaatiat ning leida võimalusi laienemiseks," ütles Oviir.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir külastab Horvaatiat president Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Ilvese delegatsiooni liikmena. Riigipead saatvasse ametlikku delegatsiooni kuuluvad lisaks Oviirile ka välisminister Marina Kaljurand, siseminister Hanno Pevkur ja kaitseväe juhataja, kindralleitnant Riho Terras.

Ametlikus delegatsioonis on ka välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler Kyllike Sillaste-Elling, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi ning Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi andmeturbe professor Dominique Unruh ja riigikogu liige Peeter Ernits.