Tihti aetakse segamini Haabersti ja Väike-Õismäe, millest esimene on linnaosa, teine aga üks kaheteistkümnest linnaosa asumist, kus elamuarendust ei toimu.

Kuni nõukogude aja lõpuni võrduski Haabersti paljude jaoks Väike-Õismäega, kuna toonasesse moodsasse magalarajooni paigutati elama ligi 30 000 elanikku, mis on lõviosa terve Haabersti elanikkonnast.

Tegelikkuses on Haabersti üks mitmepalgelisemaid linnaosasid, kuhu mahuvad nii sõjaväelinnakuna kurikuulsust kogunud, nüüdseks korrastatud Astangu kui teise äärmusena luksuslik mereäärne Kakumäe mitmemiljoniliste villadega.

Haabersti infrastruktuur on esinduslik, piisavalt on nii koole, lasteaedasid kui kauplusi. Piirkonna esinduspoeks on Rocca Al Mare kaubanduskeskus. Palju on erinevaid spordiklubisid, perearste. Silmailu pakuvad korrastatud ja lastesõbralik Kakumäe rand, Rocca Al Mare promenaad ja Väike-Õismäe tiigi ümbrus.

Kõige nõrgemaks lüliks ahelas on aga Haabersti ringristmik, mis on tipptundidel masendavalt umbes ning seetõttu on ligipääs osadesse asumitesse raskendatud. Praeguste andmete kohaselt peaks aga uue turboringristmiku (iga juht peab sõitma valitud suunas) ehitus algama veel tänavu ning eurorahade toel tehtavad tööd peavad olema lõpetatud järgmisel juba aastal. Veidi probleemne on ka ühistranspordi ühendus kesklinna ja linnaosa kaugemate asumite (Kakumäe, Tiskre, Mäeküla, Vismeistri) vahel.

Usutavasti annab aga uus ringristmik tugeva tõuke ka kinnisvaraarendusele, mis olemasolevast hoonestusest tulenevatel põhjustel on nii täna kui saab olema ka tulevikus eelkõige Rannamõisa tee ja Paldiski maantee vahetus läheduses- mõlema ala elanikud on otseses sõltuvuses Haabersti ringristmiku läbilaskevõimest. Kuna ka Pindi Kinnisvara on viimastel aastatel realiseerinud Haaberstis mitu arendusprojekti, siis teame omast käest, et suur hulk uue kodu ostjaid on valinud teise piirkonna kasuks just kurnavate ummikute tõttu. Seega on alust arvata, et sealsed arendajad naudivad juba lähiajal nii müügitempo kui hindade kasvu. Samuti on juba tänaseks teada, et mitu arendajat ootavad ristmiku ehitustööde algust, et selle tuules oma projektis kopp maha lüüa.

Haabersti uute kortermajade hinnatase on küllalt ühtlane, jäädes 1600 (Harku järve kodud) ja 2300 (Kakumäe tee) euro vahele ruutmeetri kohta. Ainsaks erandiks on ekstravagantne hoone „Laev" aadressil Vabaõhumuuseumi tee 1, kus keskmine hinnatase küünib tublilt üle 3000 €/m².

Praegu on ainsaks suuremaks uute hoonete klastriks Haaberstis Pärnaõue elurajoon, kuid liiklussõlme lahti harutamisel on oodata arenduste nii kaugemale nihkumist kui koondumist suurematele aladele, kuna kinnisvaraarendajad julgevad hästi ligipääsetavasse kohta ehitades ka suuremaid investeeringuriske võtta.

Faktid Haabersti linnaosast ja sealsest korteriturust:

Elanike arv august 2016: 44 496

Korteritehingute arv 2015: 852

Korteritehingute arv 2016 I pa: 495

Keskmine korteriomanditehingute hind juuli 2016: 1467 €/m²

Uusarenduste korterite pakkumiste arv: ligi 200