Kujundust vajavad Jaan Poskale ja Rio de Janeiro suveolümpiamängudel osalevatele Eesti sportlastele ja delegatsioonile pühendatud meenemündid.

2016. aastal möödub Eesti riigimehe Jaan Poska sünnist 150 aastat ja Eesti Pank emiteerib selle tähtpäeva puhul hõbedast meenemündi nominaalväärtusega 10 eurot. Kujunduse kohustuslikeks elementideks on Eesti Vabariigi suur riigivapp, tekst „Eesti Vabariik“ ja aastaarv 2016 mündi esiküljel ning nimiväärtus koos eurotähisega (10 €) ja Jaan Poska portree või selle element tagaküljel.

Olümpiamängudele pühendatud meenemüntide emiteerimine on Eesti Panga pikaajaline traditsioon alates 1992. aastast. 2016. aastal toimuvad XXXI suveolümpiamängud Rio de Janeiros. Olümpiamängudel osalevate Eesti delegatsiooni ja sportlaste auks emiteerib Eesti Pank hõbedast meenemündi nominaalväärtusega 10 eurot. Kujunduse kohustuslikeks elementideks on Eesti Vabariigi suur riigivapp, tekst „Eesti Vabariik“ ja aastaarv 2016 mündi esiküljel ning nimiväärtus koos eurotähisega (10 €) ja Eesti Olümpiakomitee logo tagaküljel. Mündi kujunduses ei tohi kasutada Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Rio de Janeiro olümpiamängude korralduskomitee kaitse all olevaid sümboleid.

Jaan Poskale pühendatud meenemündi ja suveolümpiamängudele pühendatud meenemündi kujunduskonkursi reglemendi ning osalemis- ja hindamistingimused leiab Eesti Panga koduleheküljel.

Mõlema võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist auhinnatasu 2000 eurot.

Tänasest kuni 18. augustini käib ka Paul Keresele pühendatud 2-eurose mälestusmündi kujunduskonkurss.