Kuigi Läti korruptsioonivastase võitluse büroo KNAB kinnitas veel eile Ärilehele, et Oleg Ossinovski pole Läti Raudtee endise juhi Uģis Magonise kriminaalmenetluses kahtlusalune, on Eesti rikkaim ärimees Ossinovski juba palganud endale lätlasest kaitsja.

Tegemist on lätlastele hästi tuntud tippadvokaadi Saulvedis Vārpiņšiga, kes on endale Lätis nime teinud paljudes korruptsioonijuhtumites, kaitstes enamasti altkäemaksu võtmises süüdistatuid. Ärilehele teadaolevalt kohtusid Ossinovski ja Vārpiņš eile Tallinnas.

Toome ära mõne kohtu­asja, kus Vārpiņš esines kaitsjana. Näiteks raputas Lätit hiljuti korruptsioonijuhtum, kus kohtu all oli kuus kõrget ametnikku, sh Riia ekslinnapea Gundars Bojārs, Riia transpordi­ameti nõunik ja Riia ühistranspordifirma Rīgas Satiksme nõukogu aseesimees Leonards Tenis ning teised, keda süüdistati altkäemaksu võtmises Saksa autotootjalt Daimler. USA-lt saadud info järgi maksis Daimler Lätis ühissõidukite hangete võitmiseks 4,3 miljonit eurot altkäemaksu. Vārpiņš oli Tenise kaitsja.