"Ministeerium kaalub Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fondi (EGF) taotluse esitamist, kui asjaolud selginevad. Töötukassal on täna olemas vahendid, et alustada koondatavatele vajalike teenuste osutamist. Kui selgub vajadus täiendavate teenuste järele, esitame EGF-ile taotluse," ütles sotsiaalministeeriumi tööhõive osakonna juhataja Brit Rammul teisipäeval ERR-ile.

Eesti Energias on põlevkivi kaevandamise ja põlevkivist energia tootmisega tegelevate üksuste töötajate arv käesoleva aasta algusest vähenenud ligi 400 inimese võrra. Majandusminister Taavi Aas tunnistas esmaspäeval ERR-ile, et koondatavate arv võib kasvada 1000 inimeseni.

Rammuli sõnul tegeleb ministeerium tihedas koostöös töötukassaga koondatute täpsemate vajaduste väljaselgitamisega, näteks sellega milline onnende profiil, millised on kohapeal võimalused uut tööd leida ja millised täiendavad teenused on vajalikud.

Kui Eesti otsustab pöörduda Euroopa globaliseerumisfondi poole, siis üldjuhul peab EGF projekti jaoks koondatuid olema vähemalt 500 ühes ettevõttes või sektoris. "Eestil on ka võimalik kasutada väikeriigi erandit ja vahendeid saab teatud juhtudel ka väiksemate koondatavate puhul taotleda," märkis Rammul.