Eesti karusloomaäris liiguvad miljonid eurod. Siinse suurima tootja Balti Karusnaha müügitulu oli 2012. aastal 6,8 miljonit ja kasum 2,57 miljonit eurot.

Mingi ehk ameerika naaritsa kasvatamine on Euroopas väga populaarne. Mingi kasvatamise luba on Eestis hetkel neljal ettevõttel ja ühel eraisikul. Üha suuremaks paisub Hiina turg, kuhu juba praegu suur hulk nahkasid rändab. Ka Eestis toodetud nahkadest 98% läheb ekspordiks.

Balti Karusnahal on lisaks Karjaküla farmile ja Kõmmaste farm Padise vallas. Viimase puhul on mingi kasvatamise luba praegu menetluses. Väikeses Noarootsi vallas plaanib peagi tegevust alustada osaühing Nuckö farm. Põhikarjas hakkab neil olema 600 naaritsat ja sama palju rebaseid. Need omakorda hakkavad tootma n-ö nahaloomi. Naaritsa kasvatamise luba saadi juba 2012. aastal, kuid praegu vaieldakse selle üle kohtus.

Keskkonnaministeerium saatis eelmise aasta lõpus välja minkide keelustamise eelnõu, mis tuli asjaosalistele suure üllatusena.

Mis võib juhtuda, kui ministeerium kehtestab minkide kasvatamiskeelu ning kuidas on sama äri reguleeritud meie lähiriikides, loe teisipäevasest Ärilehest.