“Nii suvises majandusprognoosis kui ka jooksvates eelarveülevaadetes oleme peamiste ohukohtadena välja toonud omavalitsuste defitsiidi määra ning ka varade müügi. Praegused maksulaekumised on olnud rahandusministeeriumi prognoosiga kooskõlas, dividendide laekumise poolelt üllatusi oodata ei ole ning vara müügi osas toimub aktiivne tegevus. Kogu valitsussektori eelarvepositsiooni vaadates on ühekordsete tulude mitte laekumise oht üsna väike,” teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja Piret Seeman Delfile.

Tema kinnitusel jälgib rahandusministeerium  väga hoolikalt nii 2009. kui 2010. aasta valitsussektori eelarve positsiooni. “Kaardistatud on riskid nii kulude kui tulude osas ja nii ministeerium kui valitsus on tegelenud nende riskide maandamisega. Majandusoludega kohandumiseks ja riskide maandamiseks on ainuüksi 2009. aastal parandatud valitsussektori eelarvepositsiooni kokku 19,1 miljardi krooni ehk üheksa protsendi ulatuses SKP-st,” selgitas Seeman.

SEB kui ka teised viimasel ajal avaldatud majandusprognoosid sarnanevad ministeeriumi kinnitusel suures joones pigem rahandusministeeriumi suveprognoosi positiivse stsenaariumiga, seega võib eeldada, et suures joones ei erine väga olulisel määral ka riskikohtade hindamine.