Vastavalt lepingule jääb eelolevatel aastatel mandri ja Lääne-Eesti suuremate saarte vahelise parvlaevaliikluse maht ja sõidugraafikud praegusega samale tasemele.

Ministeerium tellib SLK-lt kahe aasta jooksul Hiiumaa suunal kokku 8 760 reisi ja Virtsu — Kuivastu liinil 19 492 reisi.

Piletite hinnad ei muutu, kehtima jäävad ka kõik senised soodustused. Nii saavad näiteks saartel alalist elukohta omavad inimesed jätkuvalt 25 protsendilist soodustust ning neile ei rakendata nädalavahetuse pileti hinna 1,5 kordset koefitsienti.

Käesoleva aasta 1. oktoobrist kuni 31. detsembrini teostatavate reiside eest maksab ministeerium laevakompaniile sihtotstarbelist toetust 18 750 000 krooni. 2005. aastal on riigi poolt SLK-le eraldatava dotatsioonisumma suuruseks fikseeritud 75 miljonit krooni. 2006. aastal kuni 30. septembrini teostatavate reiside eest makstav summa lepitakse kokku eraldi, arvestades seejuures näiteks tarbijahinnaindeksi ja kütusehinna muutumist ning piletitulust ja broneerimistasudest laekuvaid summasid.

Ministeerium hüvitab SLK-le täiendavalt AS-i Saarte Liinid poolt alates käesoleva aasta 1. oktoobrist kehtestatavate sadamatasude hinnatõusu. Juhul kui parvlaevadel kasutatava kütuse aktsiisi määrasid muudetakse, siis kompenseerib riik ettevõttele tekkiva lisakulu.

Reisijate paremaks teenindamiseks kohustub laevakompanii vaba parvlaeva olemasolul tegema lisareise, kui sadamas ootavate sõidukite kogupikkus ületab 100 liinimeetrit ning järgmise reisini on jäänud aega rohkem kui üks tund Virtsu — Kuivastu liinil ning kaks tundi Rohuküla — Heltermaa liinil. Selliselt sooritatud reiside eest riik täiendavalt toetust ei maksa.

Lepingu kohaselt peab vedaja kasutama mõlemal liinil alaliselt vähemalt kahte reisiparvlaeva, mis mahutavad minimaalselt 400 liinimeetrit sõidukeid ning millel on soe reisijatesalong 400 sõitjale.

Võrreldes varasemaga on teisipäeval sõlmitud lepingus täpsustatud ministeeriumile esitatava aruandluse vormi, muutes sellega toetuse kasutamise oluliselt läbipaistvamaks. Ühtlasi on riigil õigus kontrollida laevakompanii poolt avaliku liiniveo kohta peetavat arvestust ning tutvuda raamatupidamise algdokumentidega.