Paar nädalat tagasi sai E-Arsenal endale õppelaskemoona valmistamisega seotud riigihanke, mille maksumus on üle 1,5 miljoni krooni. Samal ajal näitas maksuameti andmebaas firma maksuvõlgnevuseks 3,1 miljonit krooni.

Krediidiinfo andmetel on kaitseministeeriumi valitsemisalas tegutseva ASi E-Arsenal netokäive aasta-aastalt tõusnud, paar aastat tagasi oli see 8 miljonit krooni. Puhaskasumi numbrid näitavad, et viimastel tegevusaastatel on iga kord teenitud mõnisada krooni kasumit. E-Arsenal on kirjas ka eksportööride-importööride nimestikus, mõlemal juhul on rohkem suhteid arendatud Norraga.

Maksuvõlgade tabel räägib samas kasvavatest miinustest. Kui neli aastat tagasi võlgnes firma riigile 26 000 krooni, siis täna annavad maksuvõlad ja nendelt kogunenud viivis kokku 4,16 miljoni krooni suuruse võlakoorma.

"E-Arsenal on oma probleemistikuga kaitseministeeriumi taak juba vanast ajast," tunnistas kaitseministeeriumi avalike suhete juht Madis Mikko möödunud nädalal. Tema sõnul teeb ministeerium hiljemalt suve alguseks lõpliku otsuse, kuidas ja mida firmaga edasi teha.

E-Arsenali juhataja Lembit Tuuri kinnitusel tegeletakse praegu firma maksuvõlgade teemaga ning lähiajal otsustatakse ka ettevõtte edasine tulevik.