Anne Sullingu sõnul on Hiina Eesti jaoks kõige olulisem kaubanduspartner Aasias, kuid arvestades tänaseid mahte on riikidevahelises kaubandussuhetes palju arenguruumi, teatas majandusministeerium.

„Me ekspordime siia nii masinaid, puidutooteid kui looduslähedasi tooteid ning Hiina turule püüavad siseneda ka Eesti piima- ja linnulihatootjad,“ lausus Sulling.

Just viimastel on olnud Hiina turule pääsemisega raskusi, sest selleks peavad välisriikide toiduainete tootjad olema ametlikus aktsepteeritud toiduettevõtete loetelus. Ministrite kohtumisel tõstatas Sulling Eesti tootjate huvi saada vajalik tunnustus Hiina toiduaineteturule sisenemiseks.

„Kaubandusminister Gao lubas vajaliku tunnustuse saamisele kaasa aidata. Hiina minister oli teadlik Eesti toiduainete kõrgest kvaliteedist ning leidis, et Eesti toidul on Hiina turul kindlasti palju ruumi,“ lausus Sulling.

Ministrite kahepoolne kohtumine toimus Hiina ning Kesk- ja Ida-Euroopa kaubandusministrite kohtumise raames. Väliskaubandus- ja ettevõtlusministri visiit Hiina kestab 11. juunini.

2013. aastal oli Eesti kaubavahetuse kogukäive Hiinaga 558 miljonit eurot. Sellest eksport 99 ja import 459 miljonit eurot.