„Sakslaste huvi on pärast Eesti ühinemist Euroopa Liiduga märgatavalt kasvanud, samas moodustavad Saksamaalt siia tulnud otseinvesteeringud praegu vaid 2% investeeringute kogumahust - siin on kasvuruumi," ütles minister Anne Sulling.

Välisinvesteeringute puhul näeb Anne Sulling Eesti potentsiaali eelkõige väikestes ja keskmise suurusega ettevõtetes. „Väga teretulnud on investeeringud Eesti maapiirkondadesse. Suurepäraseks näiteks on siin sakslaste Danpower. Ettevõte investeeris Võru Soojusesse ja tõi Võrru oma saksakeelse kõnekeskuse, mida on plaanis ka laiendada," märkis Sulling ning avaldas lootust, et Potsdamis kohtuvad Eesti ja Saksa ettevõtted leiavad kokkupuutekohti ja uusi ärivõimalusi.

Anne Sullingu sõnul on Eestil Saksamaalt palju õppida haridussüsteemi ja ettevõtluse ühendamise osas. „Saksamaal algab ettevõtete ja koolide koostöö väga varases staadiumis, ettevõtted  finantseerivad praktikantide programme ning leiavad sealtkaudu endale vajalikku tööjõudu. See on väga õige lähenemine," kommenteeris Sulling, kes loodab sarnast koostööd rohkem näha ka Eesti ettevõtete ja haridusasutuste vahel.

Minister Anne Sulling osales ka Potsdamis toimunud Eesti-Saksa äriseminaril ja kohtus Potsdami Kaubanduskoja juhtidega. Eesti ettevõtete delegatsioon on Saksamaal neljapäevani.

2014. aasta esimese kuue kuuga on Saksamaa tõusnud Eesti 4. kaubavahetuspartneriks, eksport Saksamaale kasvas 4,4% ning import 11,5%. Peamiselt ekspordib Eesti Saksamaale puidutooteid ja masinaid-seadmeid, Saksamaalt impordime põhiliselt masinaid ja seadmeid, samuti transpordivahendeid. Saksamaa on ka üks Eesti olulisemaid turismipartnereid - ligi pool Saksa turistidest külastab Balti ringreisi raames Eestit.