"Eesti tööstuses on jäänud domineerima nn traditsioonilised sektorid, mis aitavad majanduskasvule vähe kaasa," leiab komisjoni raport. Niisamuti heidab dokument ette, et Eesti on ka innovatsiooni-näitajate poolest langenud allapoole Euroopa Liidu keskmist.

"See näitab, kuivõrd oluline on Eesti jaoks leida uusi strateegilisi investeeringuid just teadus- ja arendustegevusse, eelkõige ajal, kus põlevkivisektoris on toimetulekuga raskused." Dokumendis viidatakse innovatsiooni indeksile (Innovation Scoreboard), kus on näha, et erinevate indikaatorite järgi on Eesti tulemus kaugel maas Euroopa keskmisest.

Täna esitas Euroopa Komisjon 2016. aasta riigipõhised soovitused, mis sisaldavad iga liikmesriigi jaoks majanduspoliitika suuniseid järgmiseks 12-18 kuuks. Neis keskendutakse esmatähtsatele reformidele, mis tuleks läbi viia, et tugevdada liikmesriikide majanduse taastumist. Eestil soovitab komisjon keskenduda kohaliku omavalitsuse reformi elluviimisele, soolise palgalõhe vähendamisele ja investeeringute suurendamisele teadusuuringutesse ja innovatsiooni.