Soome vormelistaar Mika Häkkinen resideerib Monacos juba 1991. aastast.

Eesti endine ralliäss Markko Märtin, kes kaasaajal tegeleb ettevõtlusega, elab alates 2002. aastast Monacos.

„Teie poolt mainitud eestlastega pole ma kohtunud,“ ütles Monaco aukonsul Eestis Jüri Tamm. „Nende aastate jooksul mil olen olnud aukonsul on minu poole pöördunud vaid 2 inimest uurimaks äri alustamise võimaluste kohta (eksklusiivne korterite ja majade siseviimistlus ning remont ehk siis ehitus ja juveeli kaubandus). 2-3 inimest on uurinud ka kuidas saaks Monacosse tööle minna.“

„Mis puudutab majanduslikke suhteid, siis minu teada pole Monacos registreeritud teab mis hulk Eesti füüsiliste isikutega seostud ettevõtteid. Alustada äriga Monacos pole lihtne, sest teatud tegevusvaldkonnad on seal seotud litsentsidega ja regulatsioonidega, mis soosivad oma riigi kodanikke ehk siis monegaske,“ ütles Tamm.

„Monacos registreeritud ettevõtluses on osakaalult esikohal parfümeeria, järgnevad telekommunikatsioon ja pangandus - loomulikult toimub nende äri globaalselt,“ rääkis praegu enda organiseeritud elektriautode rallil Austrias viibiv aukonsul. „Turism, sh. konverentsid ja majutus, kaikohad jahtidele, toitlustus, kinnisvaraarendus ja kaubandus loovad kohapeal töökohti. Ka meelelahutusäril on oma roll, kuid legend kasiinoriigist on minevik.“

Monacos teeb tööd umbes 30 000 inimest eelkõige lähikonnas asuvast regioonist ehk siis Itaaliast ja Prantsusmaalt - võibolla ka 10 eestlast. Monegaske on vaid 4000, rääkis Tamm.

Riigi visiitkaardiks on kallid jahid sadamas ja linnas asuvad butiigid. Muidugi ei sa mööda vaadata soliidses hoones asuv kasiinost, kuhu muide riigi kodanike sisse ei lasta - see on vaid välismaalastele ja kus möödub ka vormelikaruselli rada.

Seal resideerub hulgaliselt nii endisi kui praegusi F1 piloote nagu näiteks Jenson Button, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Robert Kubica, Daniel Riccardo, Felippe Massa ja arvukalt tennisetähti ning muidki kuulsaid inimesi.