Senine Rootsi panganduse juht Christer Trägardhist saab muudatuste käigus grupi asekrediidijuht, kelle eriülesandeks on tulevikule orienteeritud laenuprotsesside arendamine.

“Nüüd algab uus panga muutmise faas ja jätkub ühtse kliendikogemuse loomine olenemata müügikanalist,” lausus Bonnesen pressiteates. “Seetõttu otsustasin ise võtta suurema vastutuse grupi suurimas äriüksuses – Rootsi panganduses.”

Muudatus hakkas kehtima koheselt ja Rootsi pangandusüksus organiseeritakse Müügi ja teenuste, eraisikute ja väikeettevõtete teeninduse, korporatiivklientide teeninduse ja laenamise äriarenduse üksuseks.

“Kiirete muutuste ajal on vajalik tagada, et me areneme kliendikeskselt,” märkis ta. “Fookus on klienditeeindusel, proaktiivsusel ja tugevast pakkumisest olenemata kanalist.”

"Avaldame aastatulemused tuleval nädalal ja seetõttu ei saa ma kommenteerida majandustulemusi," vastas Swedbanki Rootsi kommunikatsioonijuht Gabriel Francke Rodau Ärilehe küsimusele, et kas selline juhtimise vangerdamine võib olla tingitud panga Rootsi neljanda kvartali tulemuste võimalikust suurest negatiivsest üllatusest. "Oktoobri lõpus avaldatud tugev tulemus näitas Rootsi äri stabiilsust."

Kas muudatused puudutavad ka kuidagi Eesti ja Balti pangandusüksuseid, märkis ta, et see puudutab ainult Rootsit.