Vanasti põhjendati igasugust ebaedu nelja aastaaja ja rahvusvahelise imperialismiga. Krüptorahade languses on süüdi taevakeha – Kuu.

Justkui regulaatorite murest oleks vähe selgitamaks tipust bitcoini 50 protsendist langust, siis kuidas saab selles olla süüdi Kuu, kirjutab Bloomberg.

Oma osa olevat bitcoini languses Hiina kalendri uue aasta algusel, kuna enne seda müüvad Aasia kauplejad krüptoraha, et reisida ja osta kingitusi. Tänavu algab Hiina uus aasta 16. veebruaril.

„Jaanuarikuises languses on teemaks Hiina uut aastat tähistavad inimesed, kes vahetavad krüptoraha pärisrahaks,“ ütles kauplemisalase sotsiaalvõrgustiku SprinkleBit juht Alexander Wallin. „Ajastus on tavaliselt neli kuni kuus nädalat enne kuuaasta algust, kuna inimesed teevad oma reisiplaane ja hakkavad ostma kingitusi.“

Ka 2017. aasta alguses kukkus bitcoini hind. Siis oli tipp 1162 dollarit ja jaanuari madalaim hind 752 dollarit.

Enamus bitcoini tehinguid tehti Hiina jüaani ja Lõuna-Korea woni vastu, kuid nende maade valitsused plaanivad piirata krüptorahahullust. Seetõttu annavad nüüd üle poole bitcoini käibest USA dollarid ja Jaapani jeenid.