Spliti lennujaamas Tallinna lendu ootava Marianne sõnul lükati kõigepealt lend kuus tundi edasi ja siis tühistati sootuks. "Praegu alles sain mingi numbri. Eks siis helistan ja näis, kas koju jõuan," sõnas ta.

Delfiga on ühendust võtnud ka teised Spliti lennujaamas viibivad eestlased, kes infosulu tõttu nördinud on. "Tunde ootamist ja mitte mingisugust infot!" kirjutas üks.

Seoseid võib luua eilse õnnetusega Amsterdami lennujaamas, kus Tallinnasse lendava lennuki mootorist paiskus käivitamise ajal välja tuleleek. "Reisijaid hoiti peale seda kolm tundi lennukis ja tehti veel kolm proovikäivitamist. No ei käivitunud. Rahvas tõstis lärmi, sest me pole katsejänesed. Ei mingit jooki ega sööki ei pakutud, vaid kehitati õlgu, kuigi istusime lennukis kütuse lõhna sees üle kahe tunni," kirjeldas toimuvat lennukis olnud eestlane.

Nordica pressiesindaja Toomas Uibo selgitas, et justnimelt eelkirjeldatud lennukirikke tõttu tänased lennud tühistatigi. "Üritati terve öö lennukit parandada, kuid see ei õnnestunud," rääkis ta.

Uibo rahustas, et lennuki manuaalsel käivitamisel võibki mootorist tuld tulla.

Lennujaamades viibivatel eestlastel soovitab ta varuda kannatust. "Suhtleme kõikide klientidega ja leiame lahenduse," lubas ta. "Kõik jõuavad koju."