„Mitte mingil juhul,“ kinnitas ta vastuseks küsimusele, kas ta toetab robotimaksu.

Viinis tehnoloogiakonverentsil toimunud CNBC paneelis tegi Ansip üheselt selgeks, et ei toeta Gatesi ideed. „Maksustamise idee ei ole ainult raha korjamine. Vaid õpetajate ning politsei palkade suurendamine. Maksudega saab ka mõjutada protsesse. Olen nõus, et peame halbu harjumusi maksustama, näiteks saastamist, suitsetamist või alkoholitarbimist. Sellest ma saan aru,“ rääkis ta.

Ansip kinnitas, et ta ei toeta „progressi maksustamist“, sest teised haaraksid sellisel juhul juhtohjad näiteks tehisintellekti loomises, jättes Euroopa seljataha.

Bill Gatesi idee kohaselt peaks robotid maksustama. „Kui tööline teeb vabrikus 50 000 dollari eest tööd, siis see maksustatakse,“ põhjendas Gates Quartzile antud intervjuus. „Kui sama töö teeb robot, siis peaksime ka seda samal tasemel maksustama.“

CNBC paneel keskendus automatiseerimise ning tehisintellekti mõjule töökohtadele ning ühiskonnale. Ränioru kuulsad nimed Tesla juht Elon Musk ning Facebooki looja Mark Zuckerberg toetavad selles küsimuses nn kodanikupalga ideed.