"Majandus- ja kommunikatsiooniministeer Juhan Parsti esitatud kompromissettepanek Soomele LNG terminali asukoha jagamise kohta ei ole vastuolus varasema valitsuse seisukohaga. Valitsuse seisukoht on eelistada odavamat, kiiremat ja sõltumatut lahendust," teatas ministeerium.

"Tehtud kompromissettepanek annaks kokkuhoiu, panustaks kõige küpsemale projektile ja tagaks sõltumatuse põhjusel, et erinevate operaatorite kontrollitavad terminalid maandaks riski. Balticconnector üksinda ei too mingit alternatiivset gaasipakkujat regiooni, selleks on vaja ühendusi Kesk-Euroopaga (Leedu-Poola gaasiühendus)," selgitas ministeerium.

"Viimati arutas teemat valitsus mullu mais, kui MKM sai ülesandeks alustada Soomega läbirääkimisi. Kui Eesti kokkulepet ei üritaks leida, on kõige tõenäolisem, et nii Eesti kui Soome jäävad terminalist ilma, mis oleks kõige halvem lahendus. Tehtud kompromissettepanek loob Euroopa Komisjonile mõlema riigi huvidega arvestava versiooni ja on oluliselt konstruktiivsem kui senine Soome TSO ja projektiarendaja Gasumi kinnitus, et juhul kui terminal oleks Eestis, siis pole nemad gaasituru arendamisest ja Balticconnectorist huvitatud."