"Inimesed veedavad palju aega erinevates suhtlusportaalides, mõtlesime, et see võiks inimesele ka kuidagi kasu tuua," ütles Fortumo turundusjuht Martin Koppel. "Nüüd saavad inimesed lisaks oma Facebooki profiili huvitavamaks tegemisele teenida ka selle pealt tulu."

"Kuna oktoobris Skandinaavias käivitatud portaal on kohalike poolt saanud sooja vasuvõtu osaliseks, otsustasime Fortumo teenuseid siduda ka erinevate suhtlusportaalidega, millest esimene on USA-s ja Skandinaavias populaarne Facebook," ütles Fortumo arendusjuht Veljo Otsason.

Fortumo laseb igaühel teha mobiiliteenuse viie minutiga ja ilma erioskusi vajamata. Praegu on teenuseid võimalik luua Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Eestis, Lätis ja Leedus

Fortumoga liitumine on tasuta. Teenusepakkuja teenib iga tema tehtud teenusele saadetud sõnumi pealt sõltuvalt riigist 40-60% tulu.
Lisaks Facebookile mõeldud teenustele võimaldab Fortumo ilma tehniliste oskusteta luua kolme tüüpi SMS-teenust: infosõnum, SMS kampaania ja SMS-chat veebilehele. Samuti on veebilehe omanikul võimalik programmeerida oma SMS-teenus ja Fortumo abil selle kasutamise pealt tulu teenida.

Mobi Solutions OÜ on 2001. aastal Tartus asutatud ettevõtetele, avaliku sektori organisatsioonidele ja eraisikutele mobiiliteenuseid pakkuv ettevõte. Firmal on tütarettevõtted Lätis ja Leedus ning firma käive 2006. aastal oli 14 miljonit krooni.