“Meelelahutuse – mängude ja muusika mobiiltelefoni viimine – on järgmine samm mobiilteenuste arendamisel. Seda sammu me püüamegi astuda,” ütles ürituse asutaja ja korraldaja Peter Vesterbacka.

Üks rakendustest, mille spetsialistid välja töötasid, oli süsteem, mida korraldajad nimetasid läbimurdeks muusikatööstuses.

HP Bazaari arendaja Tommi Hietavuo sõnul toimib muusikatööstuse ärimudel praegu valedel alustel. “Ei ole eriti mõttekas panna internetimuusikale kõrge hind, siis oodata, kuni piraatlus levib, ja siis muusikasõbrad kohtusse kaevata,” ütles Hietavuo. Spetsialisti sõnul on fännidel kollektsioonis näiteks 10 000 – 20 000 laulu ning hinnaga 9.90 dollarit laulu eest, mis praegu on tavaline, ei hakka inimesed massiliselt investeerima ligi 20 000 dollarit.

“Inimesed on sotsiaalsed olendid ning tahavad oma kogemusi jagada. Millegipärast pole muusikatööstus sellest aru saanud,” märkis Hietavuo.

Bazaari korraldajad panevad suuri lootusi messil arendatud programmile, mille eesmärk on viia muusika mobiilidesse teistmoodi, kui see on toimunud internetiga. HP ja Poco Recordsi rakenduse eesmärk ei ole mitte ainult lasta inimestel muusikapalu oma mobiili tõmmata, vaid pakkuda selle juurde kõike, mis võimalik. “Inimene leiab mobiilist oma lemmikbändi ning saab selle kohta kõike – tõmmata lugusid ja neid kas mobiilist, mille helikvaliteet muutub varsti korralikumaks, või arvutisse ümber laadides kuulata, lugeda bändi kohta taustainfot, intervjuud lauljaga, tutvuda diskograafiaga, vaadata fotosid, osta plaat, mis koju tuuakse, ja nii edasi,” selgitas Hietavuo.

HP Bazaar toimus sel aastal seitsmendat korda. Üritusele oli kogunenud programmeerijaid, arendajaid ja külalisi peamiselt Soomest, aga ka USA-st, Kanadast, Itaaliast, Suurbritanniast, Prantsusmaalt ja mujalt.