Sihikul on Palangast põhja poole jääv tuulepark Sudenai nimelises kohakeses. Sinna peab tulema seitse tuulemasti koguvõimsusega 20 MW. Kokku peaksid investorid ehk siis endised hansapankurid Jüri Mõis, Hannes Tamjärv ning Norra tuuleärimehed firmast Vardar Eurus investeerima üle 300 miljoni krooni. Igapäevast tegevust juhib operaatorfirma Nelja Energia. Selle tegevjuht Martin Kruus ütleb, et Leedus on nii riik kui ka seadusandlus tuuleäri soosiv. Sudenai tuuleprojekti õnnestumise korral ei saa välistada ka teisi Leedu-suunalisi tegevusi.
Samal ajal laiendatakse tegevust Eestis. Umbes 125 miljoni krooni eest ehitatakse Virtsu kolm tuulikut kokku 6,9 MW. Hiljuti alustati ka uuringuid Hiiumaa looderannikust kümmekonna kilomeetri kaugusele merre, võimaliku tuulepargi loomise kohta. Martin Kruus ütleb, et merre ehitamine võib olla küll 50–100% kallim, kuid seda kompenseerib tugevam ja stabiilsem tuul.
Elektrit toodetakse praegu juba Pakril koguvõimsusega 18,4 MW. Pooleli on Viru-Nigula (24MW), Virtsu (6,9MW), Paldiski (50MW), Kunda (6,9MW) ja esimese välisprojektina Sudenai (20MW).