Nii kinnitas Draghi, et riike peaks julgustama rohkem kulutama, seda seniste reeglite raames, mille kohaselt eelarvedefitsiit ei tohi ületada 3 protsenti riigi sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Euroopa suurim majandus Saksamaa oleks üks nendest riikidest, kes suudaks investeeringute suurendamise ning maksude langetamisega kasvu turgutada.

Majandusleht kirjutab, et Draghi remarke, mis toovad Euroopa Keskpanga Itaalia peaministri Matteo Renzi välja öeldud seisukohtadele lähemale, tervitab ka Prantsusmaa.

Euroopa suuruselt kolmanda majanduse Itaalia peaminister Matteo Renzi on eurotsooni eelarvepiirangute lõdvendamise eestkõneleja. Sellega on ta pälvinud Euroopa Keskpanga presidendi terava kriitika, kuna on riigis vajalike reformide rakendamisel läbi kukkunud.

"Eelarvereeglite paindlikkust saaks edukalt kasutada ka nõrga taastumise toonitamiseks ning vajalike struktuurireformideks raha leidmiseks," lausus Draghi.

Draghi kinnitas, et eelarvereeglite lõdvendamine ei saa toimuda ilma valitsuse poolse koostööta ehk massilist valitsusvõlakirjade ostu peab toetama range eelarvepoliitika ning regiooni taastumist toetavad struktuurireformid.