"Tulude langus oli peamiselt tingitud madalamast tootmismahust ja veidi madalamast keskmisest müügihinnast,"selgitas Molycorp Silmet juhatuse esimees David O’Brock.

Teise kvartali kahjum tavaaktsionäridele oli 74,0 miljonit dollarit ehk 0,44 dollarit aktsia kohta. Korrigeeritud kahjum aktsia kohta oli 0,36 dollarit teises kvartalis, võttes arvesse tegevuse laienemist, mittetavapäraseid ärikulusid ja teatud mitterahalisi kirjeid.

Kasv toimus aga magnetiliste materjalide ja sulamite segmendis - magnetmaterjali pulbrite ning muude sulamite maht kasvas 21 protsenti võrreldes esimese kvartaliga ning realiseerimishind tõusis 3 protsenti, tänu millele kasvas ka vastav müügitulu 66,1 miljonile dollarile.

"Tulevikku vaatab ettevõte lootusrikkalt. Tootmiskulusid aitab vähendada Mountain Passi kaevanduse ja tootmiskompleksi peatne täielik valmimine. Tegemist on ühe maailma suurima tegutseva haruldaste muldmetallide töötlemise kompleksiga, mis on juba praeguseks tõestanud oma suutlikkust toota enam kui 15 000 tonni aastas," rääkis O'Brock.

Lõppjärgus on ka Mountain Passi kloori- ja leeliseühendite töötlemissõlme rajamine. See sõlm aitab oluliselt vähendada tootmiskulusid, kuna seal hakatakse ümber töötlema reovett, millest eraldatakse taaskasutusele võetavaid haruldaste muldmetallide ekstraktsiooniks vajalikke keemilisi reaktiive. Tänu sellele langeb ära vajadus kõiki keemilisi reaktiive pidevalt osta.

Kui teises kvartalis oli paljude klientide ostuhuvi tagasihoidlikum, siis nüüd annavad nad järjest häälekamalt märku oma ostuhuvist.

„Meie kliendid eri tootesegmentide lõikes annavad järjest jõulisemalt märku ostuhuvist ning suurenev nõudlus langeb sobivalt kokku Mountain Passi tootmisvõimsuse kasvu ja tootmiskulude vähenemisega,“ ütles korporatsiooni president ja tegevjuht Constantine Karayannopoulos.

„Jätkame Mountain Passi tootmisprotsesside optimeerimist ning teisel poolaastal lisandub ka kloori- ja leeliseühendite töötlemissõlm. Seega peaksime me valmis olema oma tootmist kohandama viisil, mis võimaldab meil rahuldada klientide nõudlust ning pakkuda vägagi konkurentsivõimelist hinda võrreldes ükskõik millise haruldaste muldmetallide tootjaga," lisas ta.

2013. aasta esimese poolaasta jooksul tegi ettevõte kapitalikulutusi 264,7 miljoni dollari ulatuses. Järelejäänud aasta jooksul on põhiinvesteeringute maht hinnanguliselt 167,0 miljonit dollarit.