Tehing teostatakse mitmes etapis ning esialgu omandab OÜ Semteh Holding 60% AS Semetroni aktsiatest. AS Semetron 40% aktsionärina jätkab OÜ Baltland Invest, kelle omanikeringis on kõik tänased Semetroni tegevjuhtkonna liikmed, kes jätkavad ettevõtte juhtorganites ka peale tehingu jõustumist.

1992. aastal asutatud AS Semetron tegutseb Eestis meditsiiniseadmete ja – tarvikute müügi, hoolduse ja remondi valdkonnas ning läbi tütarühingu SIA Semetrons samas valdkonnas ka Lätis.

AS Semetron 2011. aasta konsolideeritud käive oli 5,85 miljonit eurot, millest enamuse moodustas meditsiiniseadmete müük.

"AS Semetronis osaluse omandamisega sisenes AS UP Invest meditsiiniseadmete projektimüügi turule, kus seni ei ole kontsern aktiivselt osalenud. Usume, et koostöös Semetroniga suudame sellel konkurentsitihedal ja killustunud turul olla edukad", sõnas AS UP Invest juhatuse liige Margus Linnamäe.

"Semetron on juba aastaid olnud üks juhtivaid ettevõtteid meditsiiniseadmete ja – tarvikute müügi ning hoolduse valdkonnas", lisas AS Semetron juhatuse esimees Inga Kõrgemaa.

Tehingu ulatust ja väärtust iseloomustab hästi selle nõustajate väärtuslikkus: seda nõustasid müüjate poolel Sentio ja Sorainen. Tehing jõustub peale heakskiidu saamist Konkurentsiametilt.

Margus Linnamäe hakkas ettevõtlusega tegelema vanema venna Aivar Linnamäe ja Georg Gavronskiga 1990ndate alguses, pärast seda, kui Aivar ja Georgi olid lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna. Algusaastatel tegelesid nad lihakonservide ja särkide vahendamisega.

Tõsine äritegevus algas 1992. aasta suvel, kui osteti ETK hulgiladu ja hakati ravimeid müüma. Esimesed miljonid teeniti Venemaal ja Eestis aspiriini ning teiste retseptivabade ravimite vahendamisega apteekidesse.

Novembri lõpus kirjutas Äripäev, et Margus Linnamäe OÜ MM Grupp korraldab ümber oma äritegevuse, mille tulemusena hakkab kontserni kuuluma kaks holdingtüüpi tütarettevõtet – ASid Magnum ja UP Invest.

Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes tegutsev ravimikaubanduskontsern Magnum tegutseb humaanravimite, veterinaarravimite ja hambaravitoodete müügi valdkonnas. Kontserni juhatusse kuulub viis liiget.

UP Investi alla koondatakse teiste erinevate valdkondade tegevused. Olulisemad hallatavad ettevõtted ja tegevussuunad hakkavad olema järgmised: OÜ MMG Taastusravi – taastusravi teenuste osutamine; OÜ Axis UPI – kinnisvara projektide haldamine; OÜ Allium UPI Ŗ haiglatarvikute ja konsuumerkaupade valdkond; OÜ Bacterfield – probiootilise koeratoidu tootmine ja turustamine; OÜ Jäätisekohvikud – jäätisekohvikute keti arendamine. UP Invest juhatuse liikmeks on kontserni omanik Margus Linnamäe.

Restruktureerimine jõustub osaliselt 26. novembril ning viiakse lõpuni paari kuu jooksul.