Ööl vastu eilset kell 3, kui kõik peale kirglikeimate Eesti bitcoinerite veel magasid, kerkis krüptoraha väärtus suurimal "börsil" Coinbase 12 200 euroni. Kella poole kuueks oli see veidi langenud, ning siis hakkas jõuliselt tõusma.

Kella 14 ajal oli bitcoini väärtus 13 000 eurot. Maailma meedias levisid spekulatsioonid "kohe-kohe" kindlasti saabuma pidava korrektsiooni kohta. Siis algas metsik tõus. Kella 18 ajal oli bitcoin väärt 14 720 eurot - vähemasti seda näitab Coinbase praegu. Tegelikult nägi ajakirjaniku silm ka üle 16 200 euro piiri kerkinud hinda, mille peale läksid aga kauplejad lolliks ja Coinbasei serverid ei pidanud vastu - nende veebileht ja app kadusid mitmeks tunniks eetrist.

Coinbase'i sõimati sotsiaalmeedias raevunult - inimesed, kes tahtsid tipus müüa, ei saanud seda nüüd teha. Osad kaotasid sadu, osad tuhandeid eurosid ja dollareid. Ka juba teostatud tehingute kinnitamine venis talumatult pikaks. Aga midagi pole teha - nõudlus on säärane, et hoolimata varasematest lubadustest oma serveriparki skaleerida, ei olnud Coinbase'i ressursid siiski piisavad.

Megakrahhi, mida juba nädalaid ennustatakse, siiski ei tulnud. Krüptoraha stabiliseerus 13 500 eurol, hüppas kella kolme ajal öösel korraks tagasi 15 000 peale ja on praegu, uudise avaldamise hetkel 14 000 euro kandis. Päeva kokkuvõttes on hind tõusnud ligi 15 protsenti.