“Hoogsam läbirääkimine algab esmaspäevast, sest ajaks kui Mihkel Pärnoja reedel oma loobumisotsuse teatavaks tegi, olid paljud inimesed Tallinnast juba koju sõitnud,” ütles Mõõdukate peasekretär Tõnu Kõiv.

Kõivu sõnul peab ta isiklikult väga perspektiivikaks kandidaadiks praegust riigikogu liiget ja Mõõdukate aseesimeest Rein Järvelille. Kaks aastat tagasi Võrumaalt parlamenti valitud Järvelill on varem töötanud Räpina vallasekretärina ja lõpetanud põllumajandusülikooli metsamajanduse eriala. Lisaks on Järvelillel Tartu Ülikoolis pooleli õigusteaduskond.

Teise kandidaadina sobiks Kõivu hinnangul uueks majandusministriks riigikogu liige Meelis Paavel, kellel on endise Jõgeva maavanemana olemas piisav juhtimiskogemus.

“Kui mulle tõsine pakkumine tehakse, siis loomulikult kaalun seda,” ütles Paavel, kes kuulub parlamendi majanduskomisjoni koosseisu. “Ma arvan, et enamik maavanemaid on suutelised töötama hiljem ka aste kõrgemal ministriametis.”

Kolmas kandidaat Kalev Kotkas sobiks Kõivu hinnangul ministeeriumi juhtima tänu sotsiaalministeeriumis ja Hiiu abimaavanemana töötamise ajal saadud kogemustele.

“Lisaks arvestame me kandidaatidena ka inimesi väljastpoolt riigikogu,” rääkis Kõiv. U=Näiteks on meil olemas väga võimekas inimene Allan Kiil, kes juhib Harjumaal Harku vallavolikogu tööd.”

Kõiv välistas läbirääkimiste alustamise varem ajakirjanduses võimalike kandidaatidena välja pakutud endise maksuameti juhi Ardo Ojasalu ja riigikogu liikme Jüri Tammega.

Kõivu sõnul peaks seis olema lõplikult selge nädala teises pooles, kui Mõõdukatel on plaanis korraldada parlamendifraktsiooni koosolek.

Mõõdukast majandusminister Mihkel Pärnoja, kelle pannakse eeskätt süüks skandaale Eesti Raudtee ja Narva Elektrijaamade erastamisel, teatas reedel tagasiastumisest.