Kui Moody's peaks Eesti Energia krediidireitingu langetama tasemele Baa3, tähendab see seda, et ettevõte on endiselt usaldusväärne ning suudab oma finantskohustusi täita.

Tasub arvestada, et kui pärast seda peaks tulema veel üks reitingulangetus tasemele Ba1, siis vajub Eesti Energia juba riskantsete ettevõtete sekka, mille puhul on arvestatav oht, et ei suudeta oma finantskohustusi täiel määral täita.

Moody'se hinnangul tuleb Eesti Energia puhul arvesse võtta seda, et energia ning toormete hinnad on viimasel ajal väga palju langenud ning see mõjutab lähiaastatel Eesti Energia käekäiku negatiivselt.

Eelmise aasta augustis teatas Moody’s, et krediidireiting Eesti Energiale jäetakse samaks ehk Baa2 tasemele. Reitingu väljavaade hinnati siis stabiilseks.

Möödunud aasta juuni lõpus langetas reitinguagentuur Standard & Poor’s Eesti Energia krediidireitingu tasemelt BBB+ tasemele BBB (võrdne Moody'se Baa2 tasemega).

Reitingulangetuse põhjustena toodi välja langenud müügihinnad elektrienergia ja vedelkütuste turgudel. Väljavaade Eesti Energia krediidireitingule jäi toona stabiilseks.

Kui vaadata tagasi kaugemale ajalukku, siis 2010. aasta paiku hindas Moody's Eesti Energia pikaajalist krediidiriski A2 tasemel ehk kolm astet kõrgemal kui see on täna.