Jutt käib 75 miljoni dollarilisest ka 20 miljoni eurosest võlakirjapakkmisest, mis algas 15. jaanuaril ja lõppes 19. veebruaril. Pank sai 145 võlakirjade ostupakkumist kogusummas üle 50 miljoni euro.

Pangal saabuvad ülehomme kahel börsil oleval võlakirjaemissioonil lunastamistähtajad.

"Läti Finants- ja Kapitaliturgude Komisjoni otsuste kohaselt ei kehti raha väljavõtmise ajutised piirangud ABLV panga võlakirjade lunastamise kohta," ütles ABLV panga kommunikatsioonitöötaja Jānis Bunte Ärilehele. "Seetõttu on plaanis lunastada 22. veebruaril lõppevad võlakirjad."

Tõenäoliselt oli pangal esialgselt plaanis refinantseerida võlakirjade müügist saadava rahaga ülehomme lõppevaid võlakirju.

Eraldi börsiteates teatas pank, et nad esitavad Euroopa Keskpangale moratooriumi all oleva panga uue stabiliseerimisplaani.

Panga esimene prioriteet on saada ligipääs rahadele. Selleks võidakse müüa osa panga võlakirjaportfellist või võtta nende tagatisel laenu.

Seni on Läti keskpank laenanud pangale 97 miljonit eurot Läti, USA, Saksamaa ja teiste maade valitsuse võlakirjade tagatisel. Kokku oli pangal läinud aasta lõpus ligi 1,7 miljardi eurone väärtpaberiportfell.

ABLV pank püüab pikendada kliendihoiuste tähtaegu.

ABLV pank ei palu riigilt rahalist abi. Pangal on piisavalt varasid, lihtsalt nendest raha kättesaamiseks kulub aega.