Analüütik selgitas uudisteportaalile The Economic Times, et praegu ei ole USA ja Euroopa riikide majandused nii ebastabiilsed kui varem, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Kui vaadata USA majandust, siis on näha, et säästud kasvavad ning ettevõtetel on head rahalised seisud. Enam ei ole näha selliseid ebataskaale, mis oleksid kokku varisenud, kui majanduskasv aeglustuks ja seetõttu me usume, et ees ootab väike majanduslangus," rääkis Pradhan.

Lisaks eelnes tema sõnul 2008. aasta kriisile väga range rahapoliitika, mida praegu ei ole. "Mõnes riigis võetakse küll kasutusele rahapoliitilisi meetmeid, kuid see ei ole sage suurtes majandustes," märkis ta.

Eile langetas Morgan Stanley maailma majanduskasvu prognoosi aastateks 2011 ja 2012 öeldes, et USA ja eurotsoon on uuele langusele väga lähedal. Pank kritiseeris ka USA ja Euroopa võime liiga väheses otsustavuses võlakriisiga tegelemisel. 2011. aasta majanduskasvuks prognoosib Morgan Stanley varasema 4,2% asemel 3,9% ning 2012. aastaks 4,5% asemel 3,8%.