Moskva oblasti duuma võttis vastu seaduse, mis lubab piirkonna riigiteenistujad kaugtööle, näiteks võivad nad tööülesandeid täita kodus. Muudatusettepanekud esitas kuberneri alaline esindaja Moskva oblasti duumas Aleksander Gorbõlev. Moskva oblast on esimene piirkond, kus selline seadus vastu võetakse.

Seadus ei mõjuta töötajaid, kes töötavad vahetult inimestega või peavad osalema üldkoosolekutel, ütles riigivõimu ja piirkondliku julgeoleku parlamendikomisjoni juht Aleksander Baranov.

Esialgsete hinnangute kohaselt saavad kodus töötamise loa umbes 400 inimest - oblasti administratsiooni ja duuma töötajad, kes täidavad juhtivat, kõrgemat ja nooremat ametikohta. Sellisteks töötajateks on näiteks raamatupidajaid.

Sellise reegli kehtestamine säästab eelarvevahendeid, kuna piirkond ei pea nende töötajate eest tööle sõitmise eest lisatasusid maksma.

Moskva oblastiduuma spiiker Igor Brõntsalovi sõnul saavad seadust kasutada finantstöötajad ja IT-spetsialistid. Ta viitas Jaapani positiivsele kogemusele, kus tema sõnul töötab umbes 10% ametnikest kaugtöö korras, mis mitte ainult ei säästa eelarvevahendeid, vaid vähendab ka liikluskoormust.

Värbamisagentuuri Kelly Services andmetel on Venemaal väga suur osa töötajatest, kes soovivad töötada mujal kui kontoris, kuid kaks kolmandikku tööandjaid ei toeta seda. Finants- ja investeeringute juhtimise akadeemia direktor Arseni Dadašev tõi näite IBM-ist, mis viis töötajad kaugtööle ja müüs bürooruumid, kuid oli siis sunnitud inimesi kontoritesse tagasi kutsuma, kuna distsipliin vähenes ja tööküsimusi oli keerulisem lahendada