Sellise info tegi teatavaks president Dmitri Medvedevi pressisekretär Natalja Timakova, kelle sõnul saadetakse praegu diplomaatilisi kanaleid pidi laiali kutseid Vene gaasi tarbija- ja transiitriikide juhtidele, vahendab Agence France-Presse.

Medvedev tegi ettepaneku gaasiproblemaatika teemalise konverentsi korraldamiseks eile. Oma nõusoleku Moskvasse sõiduks on juba andnud Euroopa Liidu energeetikakomissar Andris Piebalgs ja eesistujamaa Tšehhi energeetikaminister.

Varem teatati, et kolmepoolne tippkohtumine toimub tõenäoliselt mõne Euroopa riigi territooriumil, mida toetas 14. jaanuaril ka Ukraina president Viktor Juštšenko, kelle sõnul oleks kohtumise korraldamine Venemaal lubamatu.

Järgmisel päeval telefonivestluses Saksa kantsleri Angela Merkeliga kordas ta oma mõtet ja ütles, et on nõus osalema vaid Euroopa Liidu territooriumil toimuval tippkohtumisel.

Vahepeal jõudsid aga Vene ja Ukraina peaministrid Vladimir Putin ning Julija Tõmošenko leppida kokku, et gaasitüli tippkohtumine toimub laupäeval, 17. jaanuaril Moskvas.

Kiievi ja Moskva vaheline gaasihindu ja –transiiti puudutav konflikt on halvanud südatalvel suurema osa Euroopast. Alates 7. jaanuarist ei saa enam üle 18 riigi neile lepinguga lubatud gaasi.